ADVERTISING: TAKE INJUSTICE PERSONALLY
  |   CATEGORY: MY DESIGNS   |   COMMENT THIS POST   |   0 ALREADY HAVE

 
Den här veckan har jag äntligen haft inlämning av ett stort projekt som jag spenderat många sömnlösa nätter och frustration över. Men jag är mer än nöjd över slutresultatet. Projektet var för Amnesty International, en organisation för mänskliga rättigheter. Barriären mellan unga vuxna och Amnesty är tanken av "det händer inte mig" därför väljer de att ignorera problemet. Men tänk om det faktiskt handlar om dig? Det är där kampanjen "Take Injustice Personally" föds.

Jag designade en digital, interaktiv skärm med inbyggda kameror. Med rörelseigenkänningsteknik, kommer den känna av rörliga objekt inom två meter och reflektera på skärmen. Även om objektet står still, kommer det fortfarande att skanna formen, eftersom det har varit i rörelse tidigare. Det kommer att sätta dig i en position där du kan interagera och psykiskt se dig själv i en alternativ situation.

Skärmbakgrunden är också i rörelse med föremålet, vilket gör att upplevelsen känns mer verklig. Denna skärm visar bilder beroende på problemet som är i fokus. I exempeln över visar den dig som en flyktig på gränsen i Grekland eller som en ett offer av domestic abuse. Där du hittar skärmarna, är Amnesty live på snapchat. Du kan gå in i appen, spela in dina tankar om problemet eller din erfarenhet och ladda upp den. Du kommer också kunna titta på andras åsikter på appen eller direkt på skärmen genom att trycka på den.  Om du vill läsa djupare om den, gå in på min portfolio: http://fatmaal.com/#/take-injustice-personally 


Follow on Bloglovin