MY FIRST DESIGN AWARD
  |   CATEGORY: MY DESIGNS   |   COMMENT THIS POST   |   3 ALREADY HAVE

 
För ett tag sedan gjorde jag en kampanj mot Female Genital Mutilation (könsstympning). Det är ett mycket groteskt och känsligt ämne, som folk oftast ignorerar eftersom de känner sig obekväma att diskutera det. För er som inte vet vad könsstympning handlar om; Det är en tradition i vissa kulturer där de skär och syr i flickors (oftast 0-15 år gamla) underliv. Varför? För heder och för att hålla flickorna oskulda tills de gifter sig.

Så mitt mål med den kampanjen var att öka medvetenheten och uppmärksamma om ämnet. Eftersom det är ett känsligt ämne som sagt, så ville jag göra något som är lite metaforiskt. Ett lättare sätt för tittaren att ta in budskapet utan att känna sig attackerad. Ovan ser ni reslutatet, där jag designade den här kampanjen med frukt som påminner om det kvinnliga underlivet.

För några veckor sedan fick jag även mitt första design pris, för den här kampanjen. Jag vann Silver i Advertising kategorin på Creative Conscience Awards 2015. Skakig och förbluffad fick jag gå upp på scen och ta emot mitt pris, på hösta våningen i ett lyxhotell med en breathtaking utsikt över hela staden. Vilken upplevelse! Men det var inte allt det där som egentligen betydde något, det va faktumet att få bekräftat att jag som formgivare har makten att verkligen bidra till tunga ämnen. Det är därför jag håller på med det här.


Follow on Bloglovin