WHITE TEXTURES
  |   CATEGORY: LOOKBOOK   |   COMMENT THIS POST   |   12 ALREADY HAVE

 
 
Top: Lindex Jeans: Nelly Necklace: Ur&Penn Shoes: Nelly Photographer: Emmawho Photo and video editing by me

8 CLEVER PRODUCT PACKAGING
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

 
När man köper en produkt för första gången, så spelar designen på produktförpackningen en mycket stor roll, om inte den största rollen. Människan får en uppfattning om vad som är i förpackningen genom utseendet. En förpackning kan till exempel tala om vilken kavlité det är och hur pålitlig avsändaren är. Designen är extra viktig om man är ny på marknaden och vill synas mer än sina konkurrenter. På bilden ovan har jag listat 8 fyndiga förpackningar, utan inbördes ordning!
 
1. Förpackning för saft designad av japanen Naoto Fukasawa
2. Förpackning för en svamp designad av fransoserna Jean sébastien ides och Ivan duval
3. Förpackning för lunchpåsar designad av kinesen Sherwood Forlee och japanskan Mihoko Ouchi
4. Förpackning för tändstickor designad av tyska reklambyrån BBDO
5. Förpackning för matkasse designad av amerikanerna James Kuczynski och Dana Tiel
6. Förpackning för bröd designad av ukrainska reklambyrån MEX
7. Förpackning för penslar designad av kanadesiske Simon Laliberté
8. Förpackning för pizza designad av franska reklambyrån Y&R

4th season of AHS named "Freak show"
  |   CATEGORY: NEW SHOWS/SEASONS   |   COMMENT THIS POST   |   1 ALREADY HAVE

Photo sources are 1 and 2
 
Det är nu officiellt att fjärde säsongen av American Horror Story kommer heta Freak show! Handlingen kommer utspela sig i Florida på 50-talet. Jessica Lange kommer spela en tysk kvinna som håller i en av de sista freak shows i staterna. Det är även bekräftat att Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Angela Bassett och Frances Conroy kommer medverka i den nya säsongen. Det förhandlas fortfarande om Denis O'Hare och Emma Roberts. Den kommande säsongen blir den sista för Jessica Lange.
 
Första säsongen handlade om ett spökhus i nutid. Andra handlade om ett mentalsjukhus på 60-talet. Tredje handlade om häxor i nutid. Jag ser fram emot fjärde säsong väldigt mycket. Det kommer verkligen bli spännande! Nedan kan du se teasern!
 

FAVORITE 9 TYPEFACES RIGHT NOW
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   11 ALREADY HAVE

 
Här är mina 9 favorittypsnitt just nu! Jag har alltid haft en intensiv love-hate relation till typsnitt. Typsnitt gör mig så otroligt upprörd, för det är så otroligt känsligt. De måste verkligen användas på rätt sätt och till rätt sammanhang. Annars får det mig att nästan gråta över tragedin. Dessa 9 är mina to-go-to typsnitt just nu. Ibland funkar dom, ibland inte. Vilka typsnitt tycker du om?

Emilia Clarke for InStyle UK 2014
  |   CATEGORY: INSPIRATION   |   COMMENT THIS POST   |   0 ALREADY HAVE

 
Photographers: Sofia Sanchez & Mauro Mongiello Stylist: Heathermary Jackson
 

DESIGNING A BOOK 2.0
  |   CATEGORY: EVERYDAY, MY DESIGNS   |   COMMENT THIS POST   |   5 ALREADY HAVE

 
Som slutuppgift i kursen "Typografi- och designhistoria" ska vi formge en 36-sidors bok om designhistoria. Texterna har vi alla i klassen skrivit tillsammans. Men var och en designar sin egna bok av det hela. Så detta är var jag gör det här dagarna! På fredag ska vi få feedback och på tisdag ska vi presentera slutprodukten. I slutet av nästa vecka visar jag upp resultatet här. 
 
Det här blir den andra boken vi designat det här läsåret. Ni kommer ihåg att jag gjorde boken "50 TV-Serier" i december? (Klicka här för att se!) Det kommer även bättre bilder på den till veckan!

Kat Graham at Dream Builders Project
  |   CATEGORY: FASHION   |   COMMENT THIS POST   |   6 ALREADY HAVE

Photo souces are 1 and 2
 
Kat Graham bär en kostym från Claes Iversen på röda mattan av Dream Builders Project’s A Brighter Future For Children. Denna outfit är från deras Fall/Winter collection 2014. Och det är väldigt delade åsikter om denna. Jag tycker att den är helt fantastisk! Överdelen är förtjusande. Hade däremot föredragit lite rakare byxor. Dessa är lite för utsvängda för min smak. Men annars var det look som passar Kat Graham perfekt!

Lost: 10 year reunion at PaleyFest 2014!
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

 
Missade du Lost återträffen för 10 års jubileum? Ingen fara, jag har videon för er! I år är det 10 år sedan Lost sände sitt pilotavsnitt. Detta firades genom att samla Lost skådespelarena för en återträff. Kl 4 inatt sändes en livestream av Lost återträffen från PaleyFest 2014.
 
Tyvärr kunde inte alla skådespelare vara på plats men nog många för att det ska vara tillfredställande. Produktionerledarna Damon Lindelof och Carlton Cuse samt Josh Holloway (James Sawyer), Jorge Garcia (Hurley Reyes), Yunjin Kim (Sun Kwon), Ian Somerhalder (Boone Carlyle), Maggie Grace (Shannon Rutherford), Henry Ian Cusick (Desmond Hume) och Malcolm David Kelley (Walt Lloyd) var på plats. Och tro det eller ej, vi får svar på finalen! De svarar på förvånansvärt många viktiga frågor. Titta ovan!

Game of Thrones S4: Trailer #3
  |   CATEGORY: NEW SHOWS/SEASONS   |   COMMENT THIS POST   |   4 ALREADY HAVE

 
Den tredje trailern för fjärde säsongen av Game of Thrones släpptes nyligen. Säsongspremiären är 6 april på HBO. Och kommer innehålla 10 avsnitt. Den nya säsongen kommer ha flera nya karaktärer som kommer ha stora roller. Kommer du inte ihåg vad förra säsongen handlade om? Då ska du refresha ditt minne genom att titta på SVT måndagar 22.00. Då sänder dom avsnitt ur säsong 3.

The typeface designer Göran Söderström
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   8 ALREADY HAVE

 
Igår hade vi en av det roligaste föreläsningarna hitills, som var med typsnittsdesignern Göran Söderström. Han har skapat typsnitt till bland annat ICA, SEB Bank, Acne, Postens frimärken och Expressen. Han skräddarsy hela typsnittsfamiljer till företag som köper alla rättigheter. Men han gör även kommersiella typsnitt som vem som helst kan köpa. Föreläsningen var otroligt lärorik och vi blev så sjukt imponerade och inne i det han sa, att vi nästan glömde att ta lunch. Han berättade om sin karriär, visade typsnitt och vad man ska tänka på, berättade hur man börjar och vilka verktyg man bör ha. Jag kom hem och fangirlade som en galning! Vilken dag!

Top 5 Glossybox products July-February
  |   CATEGORY: FASHION   |   COMMENT THIS POST   |   3 ALREADY HAVE

 
Här listar jag mina topp 5 favorit Glossybox podukter jag fått under juli-februari! Det negativa hörs alltid lite bättre än det positiva. Jag har säkert låtit väldigt pissig på mina boxrecensioner. Därför ville jag visa er att jag har faktiskt fått några guldkorn. Favoriter som jag använder regelbundet idag! Eftersom jag avslutade min prenumeration på Glossybox. Så tänkte jag visa er vad jag är tacksam för under min glossytid!
 
GOLDWELL - COLOR EXTRA RICH 60SEC TREATMENT
Den här kom i juliboxen 2013. Det här är en hårinpackning som riktar sig främst till färgat hår. Men den funkar lika bra på naturligt färg också! Den behöver bara en minut på sig att verka, sen är det bara att tvätta av den. Riktigt skönt när man kan göra det direkt efter man duschat håret. Och mitt hår har aldrig mått bättre sen jag började använda den.
 
JELLY PONG PONG - LIP BLUSH
Den här kom i oktoberboxen 2013. Dom kallar den för blush, men jag skulle faktiskt påstå att det är ett läppstift. Har använt den i outfiten "Red like christmas". Den är högpigmenterad, matt och otroligt lätt att applicera. En av mina 2 favorit röda läppstift. Och min to-go-to läppstift om jag är stressad och vill ha något som går snabbt att applicera. Nästan omöjligt att måla utanför!
 
SHEER COVER - HIGHLIGHTER BRONZE
Den här kom i oktoberboxen 2013. Den här är perfekt för shading. Använder den till vardags. Underbar och rekommenderas!
 
ORIFLAME BEAUTY - WONDERLASH MASCARA
Den här kom i novemberboxen 2013. Har provat rätt många olika mascaror genom tiderna, och den är är min favorit! Jag har mörka och långa ögonfransar. Och brukar vara ute efter något som ger volym, längd och separerar fransarna fint. Den är perfekt för detta! Borsten är verkligen speciell.
 
REVLON PROSSIONAL - LEAVE-IN CONDITIONER
Den här kom i januariboxen 2014. Det här är en leave-in spraybalsam till håret. Jag har över det senaste månaderna slutat platta mitt hår varje dag. Nu plattar jag det inte alls. Eftersom mitt hår är slitet av all värme så blir det ganska frizzigt, torrt och ojämna vågor efter dusch. Men numera använder jag denna när mitt hår är fuktigt. Inte nog med att mitt hår ser mjukt och fint ut då, det luktar även gott!

8 tips on how to improve your blog design
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   16 ALREADY HAVE

 
Vad gör en bloggdesign bra? Hur strukturerar man det på ett fungerande sätt? Och vad får en läsare att komma tillbaka? Det kan vara lite svårt att veta, speciellt om man är ny i bloggvärlden. Över åren har jag lärt mig några ganska enkla tricks som gör underverk i längden! Dessa tänkte jag dela med mig av idag. Här kommer 8 tips för en funderande bloggdesign.
 
INFORMATION OM DIG
När jag går i en blogg så vill jag veta vem författaren bakom är. Det gör bloggen mycket mer personlig och då känner man en koppling till den som skriver. Presentationstexten ska inte heller vara en novell, för då kommer man inte orka läsa. Några meningar om vem du är. Håll det kort och gott.
 
GLÖM INTE E-MAIL
E-mail är viktigare än vad du tror. Det är otroligt frustrerande när man vill nå någon som är okontaktbar. Visst, man kan alltid kommentera. Men det är inte professionellt (man vill alltid visa sina bästa sidor) om företag eller privatperson vill kontakta en om något som inte gäller alla andra. Placera därför din e-mail synligt.
 
LÄSBART TYPSNITT I RUBRIKEN
Konstnärliga, oläsbara skrivstilar till rubrik är kanske fint att titta på. Men otroligt svårlästa. Det är rubriken som drar in läsaren till inlägget. När jag ser en rubrik som jag inte kan läsa blir jag lite deprimerad och lämnar.
 
RELEVANT RUBRIK
Som jag skrev ovan, det är rubriken som drar in läsaren i inlägget. Man har sett en hel del "Friday I'm in love", "Hej", "TGIF" och "." genom tiderna. Men det säger absolut ingenting om vad inlägget innehåller. Man behöver veta vad något handlar om innan man blir sugen på att läsa det. Det är precis som en titel till en bok. Ser jag "Hej" som rubrik på mitt bloglovin-flöde så är det 99% säkert att jag inte kommer klicka in, för då har jag ställt in mig på att det är något ointressant. Jag förstår att det kan vara svårt att komma på vad man ska döpa det till. Ett tips är att läsa inlägget och beskriva det med 1-4 ord (eller mer). Om mitt inlägg till exempel handlar om en jättegod laxgryta som jag åt för några dagar sedan, så kan man till exempel skriva "Laxgryta" som rubrik. Så enkelt är det. Ett undantag är om ens inlägg bara innehåller upprepande fotografier eller konstnärliga verk men ingen riktig lästext, då kan man döpa det till vad som helst (vilket blir titeln till själva verket). Jag döper till exempel inte mina outfitbilder till "dagens outfit" varje gång, utan jag hittar på namn som sedan blir namnet på själva outfiten!
 
TA BORT AUTOMATISK MUSIK
Det har klagats mycket på detta över åren. Men ändå verkar inte alla uppfattat det ännu. Ta bort automatisk musik från din blogg. Nu pratar jag inte om youtube-klipp eller spotify. Utan musik som spelas upp direkt man kommer in på en blogg. Alla har inte samma musiksmak. Och oftast lyssnar man redan på musik när man surfar runt och det är väldigt irriterande när två olika låtar spelas samtidigt. Men mest störande är det om man har flera sidor uppe samtidigt och man vet inte vilken sida ljudet kommer ifrån.
 
SKAFFA KATEGORIER
Det bästa sättet att strukturera inlägg på är att skaffa kategorier. Om läsaren vill gå tillbaka till ett specifikt inlägg, så är det otroligt skönt när inläggen är kategoriserade. Likadant om jag bara är intresserad av ett ämne, t.ex. mat och bara vill läsa dina matinlägg. Om alla inlägg är under en kategori så kommer jag drunkna i massa onödiga inlägg och kommer troligtvis ge upp till slut. Men skaffa inte kategorier som du inte använder, då ger det den motsatta effekten.
 
SKIPPA STANDARD STILMALLAR
Visst finns det fina stilmallar på de olika bloggplattformerna som man kan använda! Men då finns det redan flera tusen som använder precis samma mall. På högstadiet så kanske man bara ville smälta in i gänget för att lyckas. Men i bloggvärlden funkar bara motsatsen, att vara olik de andra! Din bloggdesign är din identitet. Det säger något om dig och varför jag som läsare kommer forsätta läsa din blogg. Om man bloggar på blogg.se så har dom just skaffat en funktion för att göra det lätt att göra små ändringar som att byta headerbild och färger/typsnitt för de som inte kan koda. Bara sånna små saker gör din design unik! Annars finns det massor med kodningstips på nätet. Men man ska inte förvänta sig att bli den skarpaste kodaren i världen direkt. Det tar tid. Det tog år för mig och jag lär mig nytt fortfarande! Men det är aldrig för sent att börja lära sig. Om man verkligen inte har ett intresse eller tid så får man be någon annan om hjälp.
 
SKAFFA BLOGLOVIN KNAPP
Är man en del av bloggvärlden, så bör man veta att Bloglovin revolutionerade bloggarnas vardag. Inte bara i Sverige, men även interantionellt! Man kan enkelt lägga till vilken blogg som helst på sin följ-lista på Bloglovin så påminner dom dig varje gång den bloggen uppdaterar med ett nytt inlägg. För att få läsare att komma tillbaka så bör du lägga in en bloglovin knapp på din blogg. Man kan som läsare alltid lägga in bloggadresser manuellt på deras hemsida, men vi människor är otroligt lata och vill ha allting serverat på silverfat. Jag skulle hellre klicka på en knapp för att följa en blogg, än att göra det den långa vägen. Så för att vara säker på att du inte missar någon, lägg till en knapp på bloggen!

3 Shows that should have ended 2013
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   15 ALREADY HAVE

Photo sources are 1, 2, 3
 
Tycker ni inte ibland att serier som har gått ett tag borde lägga ner och ge plats för lite nytt? Jag brukar känna så. Om man tänker bort att det faktiskt är levebröd för flera hundra personer, och bara tänker på själva handlingen. Ibland känns det som att handlingen tar slut och sen hittar dom på något helt annat för att fylla ut med mer säsonger. Men då är det inte samma serie som man började titta på från början, eller? Här är de tre serier som jag tycker borde lagt ner förra säsongen.
 
REVOLUTION
De första avsnitten började bra och spännande. Sen började det bli gnälligt, för komplicerat, flashbacks fram och tillbaka. Det började påminna lite för mycket om Lost ju längre in i serien man kom, trots att det är två olika handlingar. Det kanske är lite oundvikligt att komma bort från den stilen med flashbacks, övermystiken, och sjukt invecklad handling, när det är samma skapare bakom denna som bakom Lost - J.J. Abrams. Men jag började jämföra allt för mycket. Vilket inte var bra för om man ska jämföra så är den här som en B-spinoff av Lost. Jag slutade därför titta för jag tappade intresset. Men efter en halv säsong så gick jag tillbaka för att försöka igen. Det gick inte så jag la ner igen.
 
HART OF DIXIE
Den här borde ha slutat efter första säsongen. Men den har tyvärr blivit förnyad till en fjärde säsong. Det är väldigt krystad komedi med nytt gnälligt triangeldrama varje säsong. Rachel Bilson spelar i stor sett sin tidigare karaktär Summer från O.C. fast här är hon lite äldre och är doktor.
 
SUPERNATURAL
Jag älskar Supernatural. Det är ju min bäbis. Men även jag känner att långt är lite för långt. De har mjölkat livet ur änglar/demoner handlingen sen säsong 5 och de har ju förnyat serien för en 10 säsong nu! Det borde verkligen antigen lagt ner det efter säsong 5 (det var den bästa säsongsfinalen jag har sett!) eller gått tillbaka till den originala handlingen om två bröder som jagar spöken/monster och tar i tu med urban legends.
 
Vilka serier tycker du borde ha lagts ner förra säsongen?

GLOSSYBOX FEBRUARY 2014 - LAST
  |   CATEGORY: FASHION   |   COMMENT THIS POST   |   9 ALREADY HAVE

 
Det här är februariboxen. Som rubriken säger så blir denna min sista glossybox. Varför? Jag har fått nog av nya produkter från Glossybox. Jag är rätt petig med vad jag använder och därför läggs det mesta åt sidan eller ges bort. Vilket är anledningen som jag inte fotade förra månadens box. Hade ingen riktig lust för det. Det var ingen produkt som jag gillade direkt. Men över de 7 månaderna som jag har varit prenumerant på Glossybox har jag ju absolut inte bara fått skit. Har ju också fått testa produkter som verkligen blev favoriter! Det kommer "Topp 5 Glossybox produkter" i ett senare inlägg. Är du sugen på Glossybox, så tycker jag absolut att du ska testa och känna av!
 
Puffy The Eyebag Slayer: Det händer att man har puffiga ögon på morgon ibland. Men man måste ha på dessa små klister-sakerna i 30 minuter för att det ska börja verka. Inte har man 30 minuter att offra på morgon? Jag är verkligen inte en glamorös tjej som vaknar tidigt, tar det lugnt, har ansiktsmask, äter min müsli med frukt och nypressad juice innan jag ska fara på morgon. Jag vaknar, in och ut ur duschen, ta på mig det jag förberett dagen innan, sminkar mig som en galning och sen swoosh ut ur dörren. De dagar jag är ledig så bryr jag mig oftast inte om jag har puffiga ögon eller ej. Så de här kommer nog inte komma till mycket användning.
 
Natural Konjac Sponge: Det här är lite av en konstig grej. En stenhård rengöringssvamp som är fylld med konjac fibrer som man ska ha i varmt vatten i 3-5 minuter för att använda (dagligen). Sen ska man tvätta av den och hänga den så den blir stenhård till nästa gång man använder den. Provat den.. men jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den? 
 
Hot Makeup Nail Polish: Det är en lysande orange färg. Väldigt fin! Tråkigt nog så använder jag sällan färger på naglarna. Brukar vilja ha naglar som matchar mina kläder, och jag orkar inte måla om mina kläder varje dag så därför väljer jag oftast lättmatchade naglar som svart, vit eller nude. Men jag sparar denna. Jag kanske orkar någon dag!
 
Baked-To-Last Eyeshadow: Jag använder inte ögonskugga. Har aldrig någonsin visat mig med ögonskugga. Och skulle jag någonsin använda ögonskugga så skulle inte första steget vara blått. Så denna donerar jag.
 
Sparkling Body Shimmer: Den här luktar väldigt gott och är återfuktande. Men den är glittrig, jag menar verkligen... glittrig. Gillar du glitter så är den här produkten verkligen för dig i sommar. Hatar du glitter? Då ska du avstå. Jag avstår.

BLOG DESIGN: EMANUEL LINDQVIST
  |   CATEGORY: MY DESIGNS   |   COMMENT THIS POST   |   8 ALREADY HAVE

 
De här är en av de senaste bloggdesignerna jag gjort. Den här var till Emanuel Lindqvist. En kille som jag har jobbat med tidigare. Det är kul när man får nya kunder, men det är också roligt när gamla kunder kommer tillbaka. För då har man verkligen lärt känna deras smak och vilken personlighet de vill ha på designen. När dom hör av sig igen så vet man exakt vad dom är ute efter! Emanuel är en kille som gillar väldigt, väldigt avskalade designer, men gärna med någon fin detalj. Är du sugen på att få en bloggdesign skräddarsydd efter dina önskningar? Klicka här!

MY TV SCHEDULE WINTER/SPRING '14
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   27 ALREADY HAVE

Borrowed the background from this source and the collage I made myself.
 
I somras gjorde jag ett liknande kollage med mitt sommartittande. Tänkte att jag kan visa mitt vinter/vår serietittande också! Om det är pinsamt att visa upp? Äh, de flesta vet väl vid det här läget om mitt slaviska dagliga schema. Jag tittar givetvis inte på tven, utan på datorn. På grund av 1. jag har ingen TV i min lägenhet och 2. man vill ju kunna vara flexibel med tiden! Vad följer du för serier denna vinter/vår?

Where do I find Jeffrey Campbell "What"?
  |   CATEGORY: FASHION   |   COMMENT THIS POST   |   7 ALREADY HAVE

 
Jag tittade i mitt arkiv häromdagen och hamnade på ett kollage som jag publicerade 2011. Där såg jag ett par läckra skor som jag ville ha då. Men varför köpte jag inte dom då? Dom är ju verkligen något jag måste köpa nu! Men typiskt nog hade jag inte skrivit var dom kom ifrån då, så jag var tvungen att undersöka och tänka hårt. Slutligen kom jag på att det är Jeffrey Campbell "What" i svart! En mycket opopulär modell som inte finns att köpa någonstans! Såg att Solestruck tidigare sålde den modellen. Så jag frågade på mail och de sa att de inte kommer sälja den mer. Letat överallt men hittar ingenstans! Har du någon aning var jag kan hitta dessa i vanlig svart mocka?

HELVETICA - THE DOCUMENTARY
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   3 ALREADY HAVE

 
Vår kära "Helvetica" är ett av de mest använda typsnitten någonsin. Och det har en lång historia bakom. Visste du till exempel att originalnamet var "Neue Haas Grotesk" när det först beställdes? Namnet tycktes inte skulle sälja bra internationellt så det funderades det på "Helvetia", vilket är det latinska namnet för Schweiz. Men inte kunde man döpa ett typsnitt efter ett land tänkte dom. Efter en kompromiss så blev det "Helvetica". Är du sugen på att veta mer? Titta på dokumentären ovan! (Det har tyvärr tagits ner)

MAGAZINES AND A NEW CASE
  |   CATEGORY: EVERYDAY   |   COMMENT THIS POST   |   18 ALREADY HAVE

 
Magasinen ovan kom i brevlådan idag! Tycker att jag jobbat hårt de senaste dagarna så jag är värd lite lyxläsning resten av veckan. Förra veckan köpte jag ett nytt skal också. Tidigare hade jag ett i hårt plast. Men den här är i gummi. Vilket dämpar vibration väldigt mycket. Inte så bra för mig som alltid har på tystläge. Men fin var den ändå!

How I Met Your Mother final days
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   10 ALREADY HAVE

Final tweets från de som arbetade på serien.
 
Helgen mellan 28 februari och 1 mars filmades de sista scenerna av How I Met Your Mother. Efter hela 9 säsonger, 208 avsnitt och 9125 scener så är det officiellt över. Eller åtminstone för de som jobbade med det, för oss som tittar så har vi ju några avsnitt kvar att titta på innan finalen! 31 mars sänds finalen på CBS som kommer vara ett dubbelavsnitt. Kommer du sakna serien?

MAXI SKIRT ON THE BALCONY
  |   CATEGORY: LOOKBOOK   |   COMMENT THIS POST   |   29 ALREADY HAVE

 
 
Jumper/Skirt/Necklaxe: Lindex Shoes: Nelly Photographer: Emmawho Photo and video editing by me
 

WHAT HAPPEND TO “GAGA TEA”?
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   11 ALREADY HAVE

Produktförpackning skapad av Nathalie Hallman
 
2012 skapade Nathalie Hallman “Gaga tea” som arbetsprov för utbildning på Beckmans designhögskola, och blev ett stort internetfenomen. Inte bara i Sverige, men runt hela världen pratades det om denna produktförpackning. Hon nominerades till "The Dieline Package Design Awards 2013" i LA där hon kom på tredje plats och nominerades även till "Annual creativity awards 2013" där hon vann platinum. Hur gick det på utbildningen då? Kom hon in? Visst gjorde hon det! Idag går hon andra året på sin kandidatutbildning med inriktningen Visuell Kommunikation.
 
Förra året visade teproducenter som Twinings och PG Tips intresse för att göra hennes design verklighet och hon började inleda ett samarbete med Twinings. Men hon fastnade hos deras marknadsavdelning som skickade runt henne från person till person och blev inte riktigt tagen på allvar. På PG Tips kom det inte heller någonstans då de redan färdigställt sin marknadsplan för resten av året och bad henne därför att återkomma 2014. Tyska Finnum hade också visat intresse, men hon var tvungen att tacka nej på grund av att hon hoppades på svar från Twinings.
 
Men hon gav inte upp för det. Twinings blev återigen kontaktade och Bravado som säljer konsert merchendise för Lady Gaga har också blivit kontaktade och hon väntar svar...

NEW SHOW: BELIEVE
  |   CATEGORY: NEW SHOWS/SEASONS   |   COMMENT THIS POST   |   10 ALREADY HAVE

 
Believe är en kuslig serie som har världspremiär 10 mars på NBC. Serien är skapad av Alfonso Cuarón och J.J. Abrams (skaparen av bla. Fringe och Lost) är exekutiv producent. Believe handlar om den 10-åriga flickan Bo som föddes med övernaturliga krafter, som hon inte kan kontrollera. Och den enda som kan hjälpa henne är en livstidsdömd fånge, som släpps ut just för just den anledningen.
Follow on Bloglovin