What your handwriting says about you
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   6 ALREADY HAVE

 
Visste du att man kan se en människas personlighet genom deras handstil? Det påstår grafologer. Skriv en mening på ett papper och titta på videon ovan för att analysera just din handstil. Jag fick avarge handwriting (well-adjusted), rounded letters (artistic), crossing the middle of the T (confident), closed O (private introvert) och dot lands perfectly over the i (detail-oriented). Jag tror det stämmer i stort sätt. Vad fick du? Stämmer det på dig?

Sarah Jessica Parker returning to TV
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

Original photo was found here.
 
Efter succérollen i Sex and the City så återvänder nu Sarah Jessica Parker till TV-rutan. Den här gången gästar hon inte, som hon gjorde i Glee. Hon har signerat ett kontrakt om att spela en av de två huvudrollerna i den kommande thrillerserien Busted som är baserad på verkliga händelser från romanen "Busted: A Tale of Corruption and Betrayal in the City of Brotherly Love". Det handlar om journalisterna Wendy Ruderman och Barbara Laker som kommer på de största polis korruptionen i Philadelphias historia.

Berghs titled best advertising school of the year
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   0 ALREADY HAVE

The student teams "Do Zero For Climate Change" and "Google Gesture"

Berghs School of Communication har ju länge haft högst rank bland design och kommunikation högskolorna i Sverige. Men nu bekräftas det i resten av världen också. På världens största festival för kreativitet, Cannes Lions, prisades Berghs för "School of the Year". Detta på grund av att de hade flest finalister i reklamtävlingen "Future Lions" som hölls inför festivalen. Det kom in 1760 bidrag från studenter i hela världen och 5 grupper blev finalister (varav 2 studentgrupper från Berghs). Tävlingen gick ut på att man ska koppla en valfri publik till en produkt eller tjänst från ett globalt varumärke, på ett sätt som inte var möjligt för fem år sedan. Nedan kan ni se koncepten från Berghs två studentgrupper. 
 

 

"Do Zero For Climate Change" är framtagen av Fabian Lakander, Pia Hansson Näslund, Afshin Piran, Sebastian Sandberg och Linda Kraft. Man behöver bara 0 grader i frysen för den godaste glassen. Men studier visar att New York borna har frys som är upp till 40 minus grader. På så vis blir inte bara glassen dålig, man slösar även energi. Men ibland kan det vara svårt att hålla reda hur många minus grader frysen har. Därför har den här gruppen lagt en termometer på varje Ben&Jerry glass så att man sparar energi!

 
 
“Google Gesture” är framtagen av David Svedenström och Ludwig Hallstensson. Vi går miste om många intressanta konversationer på grund av att vi inte förstår varandra. För att lättare kommunicera med de som har talsvårigheter, tog denna grupp fram "Google Gesture" som kan översätta teckenspråk till tal. 

WELCOME A NEW BLOG DESIGN
  |   CATEGORY: MY DESIGNS   |   COMMENT THIS POST   |   3 ALREADY HAVE

 
Nej du har inte kommit fel! Det är bara en helt ny bloggdesign! Surprise! Jag var inte riktigt nöjd med förra och jag har ändå haft den i några månader. Men nu var det dags att uppdatera, så jag satte igång med denna i förrgår. Kanske risktabelt för ögonen att ha ljus brödtext mot mörk bakgrund. Men provar. Varför inte! Det är ju alltid kul med förändring.

MY PORTOLIO PAGE
  |   CATEGORY: MY DESIGNS   |   COMMENT THIS POST   |   3 ALREADY HAVE

 
Det här har varit mitt sidoprojekt de senaste månaderna. Jag har gått från intensivt skolarbete till intensivt sommarjobb. Då har inte tiden räckt till att verkligen sätta mig in i att bygga klart den. Det hjälper ju inte heller att jag envisades med att programmera för avancerade funktioner för min egen kunskap. Men nu är det äntligen fulländat! Och där kommer jag framöver ladda upp mina bästa arbeten. Det enda som är kvar är att bygga en mobilversion av detta, men det här får duga tills vidare. Klicka här för att komma till Fatmaal.com!

MIDSUMMER GREENERY
  |   CATEGORY: LOOKBOOK   |   COMMENT THIS POST   |   14 ALREADY HAVE


 
Blazer: Ginatricot Top: Lindex Jeans: Nelly Necklace: Ginatricot Flower crown: H&M Photographer: Emmawho Photo and video editing by me

You want to be written into Game of Thrones?
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

Original photo was found here.
 
Älskar du Game of Thrones över allt annat och har du för mycket pengar? Då kan du bli inskriven i kommande boken av “A Song of Ice and Fire” serien, som Game of Thrones är baserad på. Författaren George RR Martin har startat en insamling av pengar för välgörenhetsorganisationen Wild Spirit Wolf Sanctuary i New Mexico. Om man donerar 20,000 amerikanska dollar så får man en karaktär döpt efter sig och man får själv välja karaktärens station i den fiktionella världen, slutligen blir man brutalt dödad. Har man inte råd med så mycket pengar så kan man donera några slantar och ändå vara med i en utlottning av en resa och en dag med George RR Martin. Klicka här för att komma till insamlingen!
 

McDonald's celebrate Fifa World Cup 2014
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   4 ALREADY HAVE

McDonald's collaboration with Fifa World Cup™ 2014
 
Du har väl inte missat att det är VM invigning på torsdag (12 juni)? Eftersom det är något som alla länder ta del av, vare sig deras lag spelar eller inte, så ger det otroliga möjligheter för marknadsföring. Detta har McDonald's förstått. McDonald's har för första gången någonsin omdesignat deras pommes frites förpackning. De har valt ut 12 konstnärer från 12 olika länder som designat varsin förpackning inspirerat av VM. I samband med detta har dom även lanserat appen “McDonald's GOL!” som går ut på att man filmar sig själv när man gör fotbollstrick och tävlar för sitt land. Finns för Apple och Android. Jag är inte en McDonald's fan, däremot är jag ett stort fan av VM. Min favoritförpackning är “Formations”. Vilken är din?
 

Orange is the New Black: S2 premiere!
  |   CATEGORY: NEW SHOWS/SEASONS   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

Original photo was found here.
 
6 juni hade säsong 2 av Netflix egna serie Orange is the New Black premiär! Hela säsongen släpptes på en gång hos Netflix. Är du sugen på att titta? Att bli medlem hos Netflix innebär att första månaden är gratis. Och de kommande månaderna kostar 79 kr/mån. Det går att avsluta sitt medlemskap efter den första gratis månaden, om man inte vill fortsätta. På så sätt behöver man inte betala något.
 
Orange is the New Black är baserad på riktiga händelser och handlar om Piper Chapman som under sina unga dar smugglade smutsiga pengar. Tio år senare blir hon dömd till 15 månader i fängelse. När hon är väl inne så utsätts hon inför flera utmaningar.
Follow on Bloglovin