T-SHIRTDESIGN
  |   CATEGORY: EVERYDAY, MY DESIGNS   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

 

Vi har haft konstnärlig träning i två veckor. Det har varit de mest intensiva veckorna på väldigt länge. Första veckan fokuserade vi på linjer och former. Vi tränade på att skissa och skapa linjer från en stadig hand. Vi fick även prova skissa av en naken modell - så kallad krokimålning. Vilket var första gången för mig och man försökte hålla sig för fniss! Andra veckan fokuserade vi på färglära. Hur man blandar och använder olika färger.

 

Låter det som chilledill dagar? Think again. Vi fick göra så många övningar hela dagarna att man bara ville komma hem och dö i slutet av dagen. Slitsamt, men jag måste ärligt talat säga att jag har utvecklats mycket. Jag använder inte linjal längre. Någorlunda raka linjer och symmetriska former på fri hand!

 

Bilden ovan var den sista hemuppgiften vi fick. Det skulle vara en t-shirtdesign som skulle kunna representera programmet. Man fick fria händer med färger och motiv, bara det är något man kan motivera för. Denna endagsuppgift fick vi igår och redovisade denna imorse. Jag fick sitta uppe ett tag in i natten för att göra färdigt, men jag är väldigt nöjd med resultatet! På måndag börjar vi med typografi- och designhistoria som vi kommer ha resten av kursen.

 


Follow on Bloglovin