True Blood: Series finale review
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   4 ALREADY HAVE

 
Natten mot måndag sändes det absolut sista avsnittet av True Blood. Har du hunnit smälta det ännu? Det blev 7 säsonger och 80 avsnitt. Sista avsnittet döptes till "Thank You". Hela 4.5 miljoner tittade när det sändes på HBO. Mer än förra säsongsavslut som hade 4.1 miljoner. Men ändå inte rekordet! Rekordet är 5.4 miljoner som tittade på säsong 4 premiären 2011. Det har alltså gått neråt sedan dess. Det har varit delade åsikter om finalen, men majoriteten har varit negativa. Men om du fortfarande vill se extramaterial från finalen så titta nedan! Om du inte sett avsnittet så bör du sluta läsa nu. Spoilers nedan.
 
För mig personligen har det här avsnittet varit en stor besvikelse. De tidigare säsongavlsuten har varit storslagna och galna, som om det inte fanns en morgondag. Men det sista avsnittet var för kärleksfullt för att vara True Blood. De spenderade halva avsnittet på ett bröllop som inte riktigt made sense. Hoyt träffade Jessica (vad han tror är för första gången) någon dag innan, men klart som bara den att han är redo att spendera resten av livet med henne! Och att Bill pressar paret till det är ju ännu värre? Vem vill att ens dotter ska ta raska beslut som påverkar resten av livet? Väldigt själviskt! Avsnittet generellt var tillfredsställande för karaktärerna. Det kändes som en final för skådespelarna. Ett avsnitt som hedrar skådespelarna som lagt ner sina själ på sina karaktärer. Och inte en final för tittarna.

The most frustrating product design
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   5 ALREADY HAVE

 
Vad är skillnaden mellan bra och dålig design? Dålig design uppfyller inte någon funktion. Ovan ser ni exempel på dålig design, men i det här fallet är det meningen. Det här projektet heter "The Uncomfortable" och är designad av Katerina Kamprani. Mening med det här projektet var att åter-designa hjälpsamma objekt och behålla användbarheten, men göra dom väldigt obekväma.

9 GREAT FREE FONTS
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   34 ALREADY HAVE

Anders . Higher . Baron . Tracks . Komoda . Oranienbaum . Tracion . Cassannet . Metropolis
 
Jag älskar att hitta nya typsnitt att lägga till i biblitoket. Sen är det ju en annan om jag fakstikt använder dom, oftast använder jag bara gamla goda favoriterna. Men man vet aldrig när man behöver något nytt. Därför tänkte jag dela med mig av nio användbara gratis typsnitt. Klicka på namnet under bilden för att komma till sidan man laddar ner dom ifrån.

4 New shows this fall
  |   CATEGORY: NEW SHOWS/SEASONS   |   COMMENT THIS POST   |   5 ALREADY HAVE

Original photos was found at 1, 2, 3, 4.
 
En ny tv-säsong smyger sig fram och vad betyder det? Inte bara nya säsonger, men även helt nya serier att kika på! Själv är jag taggad på att klämma in lite nytt i mitt serie-schema. Därför har jag samlat info om fyra olika nya serier som ser spännande ut. Sammanfattning av handlingen och trailer hittar ni nedan. Kika på dom så kanske du hittar något i din smak!
 
 
Black-ish
 
En familjefar kämpar för att behålla deras kulturella identitet samtidigt som barnen växer upp i ett övervägande "vitt" överklassområde. Starring Anthony Anderson, Tracee Ellis Ross och Yara Shahidi bland annat. Har premiär 24 september på ABC.
 
 
Houdini
 
Baserad på den historiska personen Harry Houdini. Som blev känd på att bemästra magikonsten och göra en av de livsfarligaste avbrytarakterna genom tiderna. Starring Adrien Brody, Kristen Connolly och Evan Jones bland annat. Har premiär 1 september på History Channel.
 
 
How to Get Away with Murder
 
Serien handlar om den mycket framgångsrika proffessorn Annalise Keating på Philadelphia University som undervisar i juridik. Hon har en toeri om att man lär sig bäst genom att man är involverad i ett allvarligt mordfall. Därför tar hon med sig sina elever till rättsalen. Starring Karen Cabrera, Charlie Weber och Viola Davis bland annat. Har premiär 25 september på ABC.
 
 
Jane the Virgin
 
En ung, hängiven kvinna upptäcker att hon av misstag blivit inseminerad hos gynekologen. Starring Andrea Navedo, Jason Flores Contreras och Justin Baldoni bland annat. Har premiär 13 oktober på CW.

The History of Typography in 5 minutes
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

 
Jag har tidigare skrivit en del om typografihistoria, men vill du damma av eller förstärka dina typografikunskaper? Då ska du kika på videon ovan. Som med stop av stop motion, kreativitet och sammanfattning lyckats göra en vettig och lärorik video om typografihistoria. Det tog 291 bokstäver, 2454 fotografier och 140 timmar av arbete för Ben Barrett-Forrest att skapa den här videon.

BLUE JASMINE
  |   CATEGORY: LOOKBOOK   |   COMMENT THIS POST   |   8 ALREADY HAVE

 
 
Top: Bikbok Necklace: Bikbok Jeans: Asos Shoes: Nelly Bag: Ebay Photographer: Emmawho Photo & video editing by me

Free icons: The Noun Project
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   0 ALREADY HAVE

 
Thenounproject.com är en sida där man kan ladda ner gratis ikoner av hög kvalité. Man kan söka på vad som helst och få förslag på ikoner! Låter för bra för att vara sant? Så här är det, den hemsidan samlar hundratals ikondesigners där de laddar upp sitt arbete på sidan. Men inget ska ju vara gratis, hårt arbete ska belönas på ena eller andra sättet.
 
Därför erbjuder sidan två typer av medlemskap. Om man vill vara medlem gratis så har man möjlighet att ladda ner vilken ikon som helst, men då är man skyldig (läs: måste) att kreditera designern. Du måste skriva designerns namn där du använder ikonen. Detta är ett måste, blir man påkommen att använda en ikon gratis utan att kreditera designern så ligger man illa till. Vill man inte kreditera designern så finns det olika nivåer på premium medlemskap. Där man betalar minst $10 i månaden och får skaffa licenser på minst 10 ikoner i månaden. Om man köpt licenser så behöver man alltså inte skriva vem som har designat. Däremot är det hyggligt att göra ändå.

Mischa Barton regrets her role on The O.C.
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   1 ALREADY HAVE

Original photo was found here.
 
Mischa Barton var namnet på allas läppar för några år sedan när The O.C. slog igenom. Idag har man inte hört så mycket om henne alls. Hon gjorde däremot en intervju med UK Metro nyligen, där hon avslöjade att hon ångrar sin roll som Melissa Cooper i succé dramaserien The O.C. Mischa blev frågad om hon skulle göra om sin roll om hon fick göra om allt igen. Mischa svarade "Probably not" och förklarade att hon ångrar det galna kändiskapet som kom med det.
 
"It's something I came so close to not doing. I had a really great thing with film. People say be grateful for what you have but it certainly not the kind of thing I was expecting it to be. ... I've kind of seen it all."

Femme Natural Boost: Packaging design
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

 
Vem är det som ligger bakom den grafiska identiteten och förpackningen för den svenska energidrycken Femme Natural Boost? Vi har sett denna dryck överallt i den svenska bloggvärlden, men det har inte nämnts vem som tagit fram designen. Det tänkte jag upplysa idag. Grafiska formgivaren David Ehrenstråhle tillsammans med art directorn Martin Wågnert, driver tillsammans byrån Ehrenstråhle & Wågnert. De fick i uppdrag att ta fram en grafisk profil och förpackning till Femme Natural Boost. Uppdraget var att det skulle rikta sig en en kvinnlig publik och utstråla självständighet. De ville uttrycka en kvinna med självförtroende och attityd.

Recommended show: Resurrection
  |   CATEGORY: NEW SHOWS/SEASONS   |   COMMENT THIS POST   |   0 ALREADY HAVE

Original photo was found here.
 
Jag blev tipsad om den här serien av en kollega, och jag tänkte rekommendera den vidare till er. En pojke hittas på ett fält i Kina. Han påstår att han kommer från Arcadia i Missouri. Han visar detektiven till familjehemmet och när detektiven frågar mannen som öppnat dörren, om dom saknar en liten pojke, så svarar mannen att deras pojke Jacob dog för 32 år sedan. Baserad på romanen "The Returned" av Jason Mott och utvecklad av Aaron Zelman. Starring Omar Epps, Frances Fisher, och Matt Craven bland annat.
 

Coffee cups that describe your mood
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   17 ALREADY HAVE

"GAWATT emotions" by Backbone Branding.
 
Reklambyrån Backbone Branding från Armenien blev anlitade av Gawatt Coffee Shop att designa souvenir take-away kaffemuggar. Vad är speciellt med dessa muggar undrar du? Du kan genom att interagera med muggen beskriva ditt humör! Ledsen, glad, likgiltig, nöjd? Man vrider bara på locket för att hitta en min som beskriver det man känner.

Dates for season premieres this fall
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

Original photos was found at 1, 2, 3, 4

 

Undrar du när nästa säsong av din favoritserie börjar? Titta nedan! Här kommer det klassiska premiärdatum-inlägget som jag publicerar i slutet av varje sommar. Jag har samlat alla säsongs- och seriepremiärer för 2014/2015. Så börjar markera din kalender! Notera att detta är bara höst/vinter preimärer och inte för vår/sommar serierna. Vilka nya säsonger kommer du titta på i höst? 

 

Om det är en serie du saknar, säg till så lägger jag in den i listan nedan! Detta är förresten världspremiärerna och inte premiärerna på svensk tv.


·       2 BROKE GIRLS - SÄSONG 4: 27 Oktober

·       AMERICAN HORROR STORY: FREAK SHOW - SÄSONG 4: 15 Oktober

·       ARROW - SÄSONG 3: 8 Oktober

·       BLACK-ISH - SÄSONG 1: 24 September

·       BLUE BLOODS - SÄSONG 5: 26 September

·       BROOKLYN NINE-NINE - SÄSONG 2: 28 September

·       CASTLE - SÄSONG 7: 29 September

·       COMMUNITY - SÄSONG 6: Runt juletider

·       COUGAR TOWN - SÄSONG 6: Januari 2015

·       CRIMINAL MINDS - SÄSONG 10: 1 Oktober

·       CSI - SÄSONG 15: 28 September

·       DOCTOR WHO - SÄSONG 8: 23 Augusti

·       FAMILY GUY - SÄSONG 13: 28 September

·       GLEE - SÄSONG 6: 2015

·       GOTHAM - SÄSONG 1: 22 September

·       GREY'S ANATOMY - SÄSONG 11: 25 September

·       GRIMM - SÄSONG 4: 24 Oktober

·       HART OF DIXIE - SÄSONG 4: Unknown

·       HAWAII FIVE-0 - SÄSONG 5: 26 September

·       HOMELAND - SÄSONG 4: 5 Oktober

·       JANE THE VIRGIN - SÄSONG 1: 13 Oktober

·       MARVEL'S AGENTS OF SHIELDS - SÄSONG 2: 23 September

·       MODERN FAMILY - SÄSONG 6: 24 September

·       MOM - SÄSONG 2: 29 September

·       NASHVILLE - SÄSONG 3: 24 September

·       NEW GIRL - SÄSONG 4: 16 September

·       ONCE OPON A TIME - SÄSONG 4: 28 September

·       PARENTHOOD - SÄSONG 6: 25 September

·       PARKS AND RECREATION - SÄSONG 7: 2015

·       REIGN - SÄSONG 2: 2 Oktober

·       RESURRECTION - SÄSONG 2: 28 September

·       REVENGE - SÄSONG 4: 28 September

·       SCANDAL - SÄSONG 4: 25 September

·       SELFIE - SÄSONG 1: 30 September

·       SHERLOCK - SÄSONG 4: December 2015

·       SLEEPY HOLLOW - SÄSONG 2: 22 September

·       SONS OF ANARCHY - SÄSONG 7: 9 September

·       SOUTH PARK - SÄSONG 18: 24 September

·       SUPERNATURAL - SÄSONG 10: 7 Oktober

·       THE 100 - SÄSONG 2: 22 Oktober

·       THE BIG BANG THEORY - SÄSONG 8: 22 September

·       THE BLACKLIST - SÄSONG 2: 22 September

·       THE GOOD WIFE - SÄSONG 6: 21 September

·       THE MENTALIST - SÄSONG 7: 2015

·       THE MINDY PROJECT - SÄSONG 3: 16 September

·       THE NEWSROOM - SÄSONG 3: Unknown

·       THE ORIGINALS - SÄSONG 2: 6 Oktober

·       THE SIMPSONS - SÄSONG 26: 28 September

·       THE VAMPIRE DIARIES - SÄSONG 6: 2 Oktober

·       THE WALKING DEAD -  SÄSONG 5: 12 Oktober

·       TOP MODEL - SÄSONG 21: 18 Augusti 

·       TWO AND A HALF MEN - SÄSONG 12: 30 Oktober

 

Candles that raise awareness of global warming
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   4 ALREADY HAVE

Bergy Bit by Gentle Giants run by Michael Breschi.
 
Stearinljus som uppmärksammar om global uppvärmning. Italienska byrån Gentle Giants som jobbar huvudsakligen med industridesign, ville uppmärksamma om effekten av global uppvärmning. De designade Bergy Bit, stearinljus som symboliserar isbergen som sakta men säkert smälter bort. Dessa ljus finns i två storlekar och kommer i tre olika lukter. Kollektionen är designad för BOZU Italian Design Workshop, och kommer finnas att köpa där inom kort.

Children's art in real life
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   4 ALREADY HAVE

"Kiddie Arts" by Telmo Pieper.
 
Har du funderat över hur barns teckningar skulle sett ut i verkliga livet? Konstnären Telmo Pieper påbörjade projektet "Kiddie Arts" där han återupplivade hans gamla teckningar från när han var 4 år. Utifrån teckningarna gjorde han sedan verklighetsbaserade illustartioner. Några av resultaten han kom fram till hittar ni ovan. Klicka här om du ser mer av projektet!

The Simpsons/Family Guy crossover episode
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   0 ALREADY HAVE

 
Varför vara konkurrenter om man kan slå sina kloka hjärnor ihop? Så tänker skaparna av The Simpsons och Family Guy. I ett specialavsnitt som sänds 28 september kommer vi se de två serierna sudda ut gränserna och kliva in i varandras världar. Avsnittet kommer att heta "The Simpson Guy" och kommer sändas som ett avsnitt i kommande säsongen av The Family Guy. Familjen Griffins åker på roadtrip och hamnar i Springfield. Ovan ser ni smygtitt från det avsnittet.
Follow on Bloglovin