Quality is as important as the idea
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   0 ALREADY HAVE

 
Går du runt med en brilliant webbidé som du drömmer om att göra till verklighet en dag? En tjänst, varor, sökmotor, community eller vad som helst? Kanske en idé som skulle göra dig till nästa Mark Zuckerberg? Men vad krävs det för att framställa en webbidé på bästa sätt? Man brukar ju ofta höra att det är tanken som räknas. Men inte i det här fallet. Hur du framställer din idé till världen är ett av det viktigaste att fokusera på.
 
Ett exempel från något vi nyligen pratat om i klassrummet är en annons för en eldningstunna på Blocket. Mycket vanlig annons med bild och kort information. Den har legat på Blocket otroligt länge. Ingen köper den. Men om man framställt eldningstunnan på ett visuellt mer tilltalande sätt, tror ni att den skulle köpas då? Canal Digital ville visa det och samarbetade med ägaren till tunnan. De lånade eldtunnan och gjorde en dramatisk film av annonsen och den såldes direkt! (Klicka här för att se den filmen) Canal Digital ville visa att kvalité spelar roll. En visuellt ambitiös idé väcker mer intresse än en vanlig, enkel idé.
 
Så hur framställer man en webbidé på bästa sätt? Lägg krut på det visuella. Ge ett uttryck av en grafiskt mogen och ambitiös sida. Jobba på ett varumärke. Men oftast så kan man inte göra alla delar i en affärsplan. Man behöver en eller flera som man kan bolla idéer med, ta hjälp av och få vägledning. Ett tips är att ta hjälp av en byrå eller grupp kunniga i området för att framställa din idé på bästa sätt. Jag skulle rekommendera Smelink.se för just webbidéer. Där man kan få hjälp med det visuella, tekniska och vägledning.


Follow on Bloglovin