Rösta på mitt bidrag!
  |   CATEGORY: MY DESIGNS   |   COMMENT THIS POST   |   12 ALREADY HAVE

 
KLICKA HÄR FÖR ATT RÖSTA! Jag är med i en tävling som riktar sig till de som studerar grafisk formgivning. Vinnarens verk får pryda tredje numret av tidningen Cap&Design som kommer ut i juni. Bidragen kommer bedömmas utifrån allmänna röster och juryns röster. Mitt bidrag ser ni ovan. Skulle bli otroligt glad om ni röstade 5-stjärnigt på mitt bidrag! :) Det finns möjlighet att rösta från mobilen också. Tack på förhand!

“Heroes” gets spin-off and webb prequel
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

The original photo was found here.
 
Kommer du ihåg Heroes? Save the cheerleader, save the world? Jag får nostalgi på hög nivå när jag tänker tillbaka. Heroes är en TV-serie som sändes mellan 2006-2010. Seriepremiären fick hela 14.3 miljoner tittare i USA, vilket var det högsta tittarsiffrorna för NBC på fem år. När serien sedan lades ner så blev den en av de mest nerladdade serierna över hela världen. Heroes katigoriseras som drama/sci-fi med lite comic book stil. Det handlar om vanliga människor som upptäcker övernaturliga krafter och hur dessa förändrar deras liv.
 
Nu kommer det en fortsättning på det som kommer heta "Heroes Reborn"! Det kommer vara en mini-serie som innehåller 13 avsnitt. NBC kommer sända det under 2015. Samma skapare som originalserien kommer styra, men med nya karaktärer, nya krafter och nya berättelser. Det är än så länge sagt att inga gamla karaktärer återvänder.
 
Innan Heroes Reborn börjar sända så kommer NBC att släppa en webbserie för att engagera fansen. Det kommer heta "Heroes Reborn: Digital Series" och kommer vara en prequel till mini-serien.

Quality is as important as the idea
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   0 ALREADY HAVE

 
Går du runt med en brilliant webbidé som du drömmer om att göra till verklighet en dag? En tjänst, varor, sökmotor, community eller vad som helst? Kanske en idé som skulle göra dig till nästa Mark Zuckerberg? Men vad krävs det för att framställa en webbidé på bästa sätt? Man brukar ju ofta höra att det är tanken som räknas. Men inte i det här fallet. Hur du framställer din idé till världen är ett av det viktigaste att fokusera på.
 
Ett exempel från något vi nyligen pratat om i klassrummet är en annons för en eldningstunna på Blocket. Mycket vanlig annons med bild och kort information. Den har legat på Blocket otroligt länge. Ingen köper den. Men om man framställt eldningstunnan på ett visuellt mer tilltalande sätt, tror ni att den skulle köpas då? Canal Digital ville visa det och samarbetade med ägaren till tunnan. De lånade eldtunnan och gjorde en dramatisk film av annonsen och den såldes direkt! (Klicka här för att se den filmen) Canal Digital ville visa att kvalité spelar roll. En visuellt ambitiös idé väcker mer intresse än en vanlig, enkel idé.
 
Så hur framställer man en webbidé på bästa sätt? Lägg krut på det visuella. Ge ett uttryck av en grafiskt mogen och ambitiös sida. Jobba på ett varumärke. Men oftast så kan man inte göra alla delar i en affärsplan. Man behöver en eller flera som man kan bolla idéer med, ta hjälp av och få vägledning. Ett tips är att ta hjälp av en byrå eller grupp kunniga i området för att framställa din idé på bästa sätt. Jag skulle rekommendera Smelink.se för just webbidéer. Där man kan få hjälp med det visuella, tekniska och vägledning.

Which category is your favorite?
  |   CATEGORY: MISC   |   COMMENT THIS POST   |   3 ALREADY HAVE

 
Den senaste tiden har jag funderat mycket på vad man brukar läsa när man är här. Jag skriver ju om det jag tycker om såklart. Men mina intressen har väldigt stora kontraster till varandra. Och det är nog ändå ovanligt att de som läser, gillar precis alla delar som jag skriver om. Så vad är det du brukar läsa här? Vilka av kategorier som erbjuds här tilltalar dig? Klicka gärna i undersökningen nedan. Man kan välja flera kategorier samtidigt. Och glöm inte att skicka in genom att trycka "Vote" knappen. Tack!
 
Which of my blog categories do you like reading the most?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Orange is the New Black: S2 trailer!
  |   CATEGORY: NEW SHOWS/SEASONS   |   COMMENT THIS POST   |   6 ALREADY HAVE

 
Trailer för den andra säsongen av Netflix succén släpptes för några dagar sedan. Orange is the New Blacks andra säsong har preimär 6 juni och kommer innehålla 13 avsnitt. Skådespelarna själva beskriver det som "Raw", "Wild" och "Insane" bland annat. Längtar du? Jag med!

36 PAGES OF DESIGN HISTORY
  |   CATEGORY: MY DESIGNS   |   COMMENT THIS POST   |   18 ALREADY HAVE

 
Det här är mitt senaste fulländade arbete! I förra kursen hade vi Typografi- och Designhistoria. Slutuppgiften var att formge en bok om designhistoria i A5 format på 34-36 sidor. I innehållet av boken fick vi bara använda våra "personliga typsnitt" som vi blev utdelade i början av kursen. Jag utdelades typsnittet Baskerville, vilket är ett utmärkt typsnitt för långa texter. Men till omslaget valde jag annat. Resultatet ser ni ovan. Fick väldigt fin feedback på denna. Vilket gjorde mig otroligt glad. Jag är mycket nöjd.

NEW SHOW: WELCOME TO SWEDEN
  |   CATEGORY: NEW SHOWS/SEASONS   |   COMMENT THIS POST   |   6 ALREADY HAVE

Original photo was found here.
 
Welcome to Sweden är en ny tv-serie som är regisserad av svensken Carl Åstrand och skapad av amerikanen Greg Poehler. Serien är baserad på Greg Poehlers (lillebror till Amy Poehler från Parks & Recreation) egna liv. Huvudkaraktären Bruce lämnar sitt jobb och liv i New York och flyttar till Stockholm för kärleken. Och det uppstår en stor kulturkrock. 
 
I serien talar dom för det mesta engelska men också svenska här och där. I rollerna medverkar Greg Poehler, Josephine Bornebusch, Lena Olin och Claes Månsson bland annat. Men även stora amerikanska stjärnor gästar som Amy Poehler, Aubrey Plaza, Will Ferrell och Gene Simmons. Welcome to Sweden visas just nu på TV4 fredagar kl 21:30. Men efter bara några avsnitt så blev den köpt av den amerikanska tv-kanalen NBC som börjar sända det i höst. I veckan blev det även klart att det kommer en andra säsong. Klicka här för att se på TV4play!
 

THE NEW COMIC SANS - COMIC NEUE
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   3 ALREADY HAVE

 
Den australienska designern Craig Rozynski har gjort en omritning av typsnittet Comic Sans och resultatet blev Comic Neue! Detta var ett projekt han har hållit på med i tre år. Målet var att se om det mest hatade tysnittet kunde räddas. 7 April lanserades Comic Neue. Det nya typsnittet är lite tunnare, rakare och jämnare. Visionen är att alla ska kunna använda det till vardags, inklusive de typografiskt bildade. 

Att Comic Neue är mer estetiskt tilltalande är det inget snack om. Däremot är det inte lika lättläst som originalet. Speciellt svårt är det för människor med dyslexi och för barn. I videon nedan kan man se vad folket tycker om det nya typsnittet. Är du sugen på att installera typsnittet eller läsa mer om projektet? Klicka in på Comicneue.com!

Shailene Woodley wearing Zuhair Murad
  |   CATEGORY: FASHION   |   COMMENT THIS POST   |   0 ALREADY HAVE

Photo souces are 1 and 2
 
På premiären av Divergant i Berlin, bar Shailene Woodley en fantastisk klänning av Zuhair Murad. Lång, figursydd, vit klänning med guldiga detaljer. Med axelvaddar och djup urringning gör den en perfekt statement. Något jag la märke till var naglarna däremot? Hade hon för brottom kanske? Eller är det en ny trend? Vad tror ni?

“Äkta Människor” sold to the UK
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   6 ALREADY HAVE

Photo by Johan Paulin/SVT
 
Det nu klart att det kommer göras en engelsktalande version av SVTs succéserie Äkta Människor. Den brittiska tv-kanalen Channel 4 (som tidigare sänt bland annat Skins och Misfits) och amerikanska Xbox har köpt rättigheterna att sända det, genom det brittiska produktionsbolaget Kudos som kommer poducera serien. Den engelska versionen kommer heta “Humans” och inspelningen börjar redan i sommar. Premiären kommer ske någon gång under 2015.
 
Äkta Människor handlar om ett alternativt Sverige där människorobotar, så kallade hubotar, är en del av vardagen. Med skicklig teknologi har man lyckats göra dessa hubotar mycket smarta, och i vissa fall även med egna känslor. Utveckling når en gräns som skapar en rädsla i samhället för vad som händer när människor kan ersättas av maskiner. TV-serien såldes (som original) till över 50 länder och har vunnit flera priser.

STOP MOTION
  |   CATEGORY: EVERYDAY   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

 
Vi har just påbörjat en ny kurs. Och första uppgiften var att göra en kort stop motion i grupper bestående av 3-4 personer. Temat är spel. Vi fick från fredagseftermiddag till onsdag på oss att hitta koncept på spel, koncept på film, göra moodboard, clientboard, shootingboard, skriva synopsis, manus, fota och sätta ihop filmen. Väldigt intensiva dagar! Men nu har vi gjort allt förutom att sätta ihop filmen, som ska göras under morgondagen.

Vill du veta mer om typografi?
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

Fotografi av Sveriges Radio
 
Vill du veta mer om typografihistoria? “Typo” är ett radioprogram på P1 där de på ca 10 minuter långa avsnitt pratar om olika typsnitt. De pratar om Times New Roman, Comic Sans, Baserville och Bodoni med mera. De tar bland annat upp vem som upptäckte den typografiska smileyn först och att Rädda Barnen använder Gill Sans som var designad av en pedofil. Jag blev tipsad om detta av vår kursledare och tänkte dela med mig till er! Man kan lyssna på programmet på SR appen eller klicka här för att komma till hemsidan!

Holland Roden for Line Magazine 2014
  |   CATEGORY: INSPIRATION   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

 
Photographer: Martina Tolot Stylist: Karen Raphael Hair: Serena Radaelli Makeup: Francesca Tolot

Michael C. Hall plays a woman
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   5 ALREADY HAVE

Sources for these photos are 1 and 2
 
 
Michael C. Hall från Dexter är snart tillbaka i TV-rutan - som kvinna! Han är i förhandling om att spela feministen och den sociala aktivisten Susan B. Anthony i en miniserie som består av 8 avsnitt. Serien kommer eventuellt heta “SBA: Diary of an Important Woman” och kommer sändas på HBO. Hall kommenterar detta med;
“I played a gay funeral home owner, I played a straight serial killer, and now I'm playing a girl. This is fun!... They will think I can't play the part of Susan B. Anthony just because of my gender. I know I will being discriminated on because I'm a man. And isn't that what Susan has been fighting against her whole life?”.
Han förstår att folk kommer ha svårt att se honom som ledare av den feministiska rörelsen,
“Much like when I accepted the role of Dexter Morgan after being David Fisher on Six Feet Under, many people couldn't see me portray a character that was the exact opposite of what I'd been playing for 5 years. I think I proved them wrong, and I think I will impress them with my rendition of Susan B. Anthony. I have already started to practice speaking like a woman, I try to complain more, and I spend more time in the kitchen and the bathroom”.

“MY GUIDE TO...”
  |   CATEGORY: DESIGN & COMMUNICATION   |   COMMENT THIS POST   |   9 ALREADY HAVE

“My guide to” prints designed by Ehrenstråhle & Wågnert
 
Jag är säker på att ni har sett dessa grafiska affischer på olika inrednings- och modebloggar. De är nämligen en hit i den svenska bloggvärlden. Så vem är det egentligen som står bakom de här kreationerna? Grafiska formgivaren David Ehrenstråhle tillsammans med art directorn Martin Wågnert, skapade en serie av grafiska kartor på städer de tycker är inspirerande. Genom deras reklambyrå Ehrenstråhle & Wågnert driver dom även shoppen Myguideto.se där dessa affischer säljs. De säljs även på NK Inredning, Artilleriet och Olsson & Gerthel. Och de har också återförsäljare i Dubai, Frankrike och Sydafrika! Just nu finns affischerna på Bombay, New York, San Francisco och nyligen släpptes London.

How I Met Your Mother Finale: Thoughts
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   3 ALREADY HAVE

This is a still picture from the finale, found here.

31 mars sändes seriefinalen av How I Met Your Mother som blev ett dubbelavsnitt. Efter 9 säsonger var det dags för ett avslut på Teds berättelse om hur han träffade barnens mamma. Och det lämnade oss alla med ett: Vad i helvetet? Sista scenen var planerad redan innan tv-serien började. Det är bekräftades av Cobie Smulders på The Letterman Show att den sista scenen filmades redan i början och sparades till slutet. Vilket gör slutet ännu värre. Många kritiker har påstått att det var en större besvikelse än Lost- och Dexterfinalen. Enligt en undersökning som gjorde av E!Online så var det hela 63% av tittarna som ogillade finalen.
 
Har du inte sett avsnittet så rekommenderar jag att du slutar läsa nu. Låt mig börja med att säga att HIMYM har aldrig varit en av mina favoritserier. Har aldrig varit särskilt känslomässigt investerad i den här serien. Jag ogillade de flesta karaktärerna faktiskt. Men jag tittade mest för att det var kul och uppfriskande med en sitcom. Finalen var bra. De tog tag i många lösa trådar, hade både flashbacks och flashforwards, tog upp kärlek och ödet gång på gång. Scenen med Barney och dottern var så fin, men det gör ont att säga att det var så dåligt skådespelat. Han är bättre på att vara komisk än vad han är i seriösa scener. Jag var också lite besviken på att de manliga karaktärerna i gruppen fick varsin avslutning (Robin också), men Lily blev bara gravid om och om igen. Hon fick inget riktigt personligt avslut. Vad hände med att hon ville jobba med konst till exempel? Men annars var allt frid och fröjd... fram tills de sista 3 minuterna. Jag upprepar att jag aldrig varit känslomässigt investerad i den här serien. Men jag blev så otroligt arg och besviken att jag grät hysteriskt av ilska. Jag är inte heller den som brukar gråta. Men jag är däremot varmblodig. Vadå how I met your mother? Det är inte ens det serien handlar om. Alla nio säsonger är som ett skämt om de hade planerat det här slutet hela tiden.
Follow on Bloglovin