DEXTER SERIEFINAL: TANKAR
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   9 ALREADY HAVE

Originalbilden hittas här.
 
I söndags sändes seriefinalen av Dexter. Trots att det sändes samma kväll som Emmygalan så lyckades serien slå tittarrekord på hela 2,8 miljoner tittare. Däremot är åsikterna om finalen väldigt mixade. För mig bringade avsnittet ångest, tårar och lite tillfredställelse. Väldigt blandade känslor. Låt mig gå in på mer detaljer...
 
Har du inte sett avsnittet så rekommenderar jag att du slutar läsa nu. Vi har väl alla funderat över hur Dexter kommer sluta under åren vi har följt serien, eller hur? Det slutade inte som jag föreställde mig. Det var skönt att den inte avslutades förutsägbart. Jag menar, inte hade jag räknat ut att det skulle sluta så under säsong 3? Men det får mig även att tänka på att det kändes oberäknat. Som att skaparna inte hade en tanke på hur berättelsen skulle sluta från början, utan gjorde upp avslutningen ju närmare slutet de kom. Vilket överbringar mig till Hannahs roll i finalen. Hon har bara varit med de senaste två säsongerna men ändå hade hon en av de största rollerna i seriefinalen. Vilket är synd när karaktärer som varit med från första avsnittet av serien (som Masuka t.ex.) inte fick en ordentlig avslutning. 
 
Sen var det några detaljer i avsnittet som störde mig lite: Hannah och Saxons bilder är överallt men ingen kände igen dem när de casually vandrade runt staden? Det blev inget officiellt förhör efter Saxons död? Hannah stack detektiven över mittgången i en buss full av människor, men ingen märkte? Dexter drog loss alla sladdar och bar ut Deb bland folk och personal men ingen kände för att kolla vad han höll på med?
 
Nu kanske ni tycker att jag klagar för mycket? Men jag tyckte om syster/broder scenerna. Så mycket att jag grät faktiskt. Det var också väldigt symboliskt att Deb blev hans sista offer. Men de borde verkligen ha lämnat slutet öppet och tagit bort de sista minuterna. Eller vad tycker ni?
 


Follow on Bloglovin