SCREENTRYCK
  |   CATEGORY: EVERYDAY, MY DESIGNS   |   COMMENT THIS POST   |   5 ALREADY HAVE

 
Medans alla andra har lov så jobbar vi på. Men jag har bara ett samtal imorgon sen är jag ledig resten av dagen. Det är inte illa! De senaste dagarna har vi jobbat med screentryck i labbet. Screentryck är alltså ett sätt att trycka olika slags bilder på papper eller tyg. Ovan ser ni work in progress. Men vet ni vad? Jag är redo för helg nu. För efter helgen börjar vi med en ny kurs - Interaktionsdesign.
 

Favorit TV-par just nu?
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   12 ALREADY HAVE

Bildkällorna är 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.
 
En ny TV-säsong är här och alla våra favoritkaraktärer är tillbaka! Låt oss hylla paren för en gångs skull. Den här säsongen planerar vissa bröllop, andra frieri, några har just börjat dejta (vissa framgångsrikt, andra skulle behöva lite dejting tips) eller försöker bara överleva dagen i en apokalyps. Vi älskar att älska några och vi älskar att hata några. Jag höll paren relevanta till den här TV-säsongen. Så vilka är ditt favoritpar just nu? Och vilka kan du inte stå ut med?
 
Av dessa paren så gillar jag Jay & Gloria och Hanna & Caleb mest. De känns väldigt genuine och de är inga konstiga tvistar. Paren som jag inte kan stå ut med är Robin & Barney och Blaine & Kurt. Varför? Robin & Barney ogillar jag seperat och när det bli ett par så blir det bara värre. Blaine & Kurt känns påtvingat av författarna. Det avrundades förra säsongen men de envisas med att ta upp det igen. Vill inte påstå att jag gillar att Jess & Nick har börjat dejta heller. Det känns... bara jättekonstigt. Det har faktiskt förstört serien lite för mig (tycker väldigt, väldigt mycket om New Girl ändå däremot). Men jag står ut!
 

HIGH WAIST AND RED LIPS
  |   CATEGORY: LOOKBOOK   |   COMMENT THIS POST   |   32 ALREADY HAVE

 
 
Tröja: Lindex Jeans: Iheartshimmer Halsband: Fionavincent Ring (svart sten): Thisstyle Skor: Nelly Fotograf: Emmawho
 

SISTA RYCKET!
  |   CATEGORY: EVERYDAY   |   COMMENT THIS POST   |   4 ALREADY HAVE

 
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SHOPPEN!
 
 Om du är intresserad av en slutsåld kasse så skicka ett mail till Fatmas.blogg@hotmail.com,
jag kommer behålla ditt mail och höra av mig när de finns att köpa igen!
 

Kurslitteratur gör studenter fattiga
  |   CATEGORY: EVERYDAY, MY DESIGNS   |   COMMENT THIS POST   |   9 ALREADY HAVE

 
Det här är alla böcker vi använder. Eller jag har faktiskt bara behövt använda en bok hitills. Men vi fick alla instruktioner att köpa alla böcker. Alla dessa kostade lite över 2000 kronor. Galet, men utbildning kostar. Däremot insåg jag efter jag köpt, att de flesta böckerna finns att ladda ner som PDF på nätet om man är sneaky, så det var lite onödigt ändå.
 

TESTAR SVARTA TEER
  |   CATEGORY: EVERYDAY   |   COMMENT THIS POST   |   9 ALREADY HAVE

 
Jag är ingen riktig te-människa. Jag har bara druckit Ceylon och Liptons original tidigare. Men i måndags var jag på Coop och såg denna snygga förpackning som fångade min uppmärksamhet. Läste på den och insåg att det är ett paket med fyra olika svarta teer (fem påsar av varje). Och jag blev helt plötsligt väldigt sugen på att prova nya teer! Jag köpte och den kvällen var jag väldigt ivrig på att prova. Alla var väldigt lika i smaken, men min favorit måste ändå vara Darjeeling. Är du en te-människa?
 

LADY LUCK
  |   CATEGORY: EVERYDAY, MY DESIGNS   |   COMMENT THIS POST   |   13 ALREADY HAVE

 
 

I kursen "Konstnärlig grund" så var sista momentet färglära. Vår slutuppgift i kursen var att skapa ett verk, av vilket material som helst, i vilken form som helst, där en färg dominerar. Det verket ska dedikeras till en person på skolan. Klasskamrat, lärare, eller bara någon man sett i korridoren. Verket ska innehålla ett positivt budskap till just den personen.

 

Blått var väldigt populärt men jag valde färgen gul som står för glädje, optimism, lycka och energi. Och mitt verk blev i form av ett fotografi som jag döpte till "Lady Luck". Det är alltså bara bilden överst till vänster som blev mitt bidrag i uppgiften. De andra två bilderna under är bara bilder jag visar er från samma photo shoot. Med Emma som modell så fotograferade jag ute vid solnedgången och ljusade upp och behandlade bilderna i efterhand.

 

Clara Henry/Davey Wavey bär min tygkasse!
  |   CATEGORY: MY SHOP   |   COMMENT THIS POST   |   3 ALREADY HAVE 
Förra året köpte youtubaren Clara Henry en Chewbacca tygkasse från min shop. I maj pubilcerade hon en video med namnet "ROOM TOUR" där man i någon sekund (vid 3:04) kunde se kassen hänga på hennes vägg. Igår publicerades videon "MAKE ME HIPSTER! Style Swap w/ Clara Henry" på den amerikanska youtubaren Davey Waveys kanal, där han hade ett samarbete med Clara. De gjorde en stil swap där Clara valde ut några plagg till Dave för att få honom att se hipster ut och bland plaggen så fanns min egendesignade tygkasse (kan ses vid 2:02). Väldigt kul att han kommenterade den också!
 

FALL FAVORITES
  |   CATEGORY: FASHION   |   COMMENT THIS POST   |   4 ALREADY HAVE

 

Vet ni vad jag väntar på? Studiemedlet. Så här långt in på månaden börjar de flesta studenterna bli fattiga igen. Japp, nu är det bara att vänta i åtta dagar till. Det hjälper inte när man ser fina grejer på shoppar hit och dit. Jag har även börjat storrensa min garderob, så det är dags att ta in några nya grejer. Jag lägger förresten möjligen upp en bloppis här om några dagar. Ska bara fota allting och lägga upp på en separat sida, sen länkar jag i ett inlägg här på bloggen! Det kommer att komma upp massa godingar. Så missa inte!

 

Ovan ser ni mina höstfavoriter. Jag ska sätta tänderna i några av dem inom kort med rabattkoder från Rabattkalas.se!

 

Hur snygg är inte pälskappan? Jag har ju en exakt sån från Lindex fast i svart som jag köpte förra året (ett av mina favoritköp!) men den här vita är ju också så härlig. Däremot är denna slutsåld överallt, på nätet och i butiker. Galet! Och kavajen då? Åh mitt kavaj-hjärta skippar ett slag när jag skådar den. Den ska bli min 12:e. Inget snack om saken. Kjolen däremot är väldigt dyr för att vara en "budget" kjol. Hela 499 kronor. Nä, jag tror jag skippar den. Men det betyder inte att den är mindre fin för det! Den hade väldigt fina detaljer. Den kanske hamnar på rea någon gång.

 

LITTLE MISS GREEN SKIRT
  |   CATEGORY: LOOKBOOK   |   COMMENT THIS POST   |   27 ALREADY HAVE

 
 
Tröja: Ellos Kjol: Missguided Ring (svart sten): Thisstyle Skor: Nelly Fotograf: Emmawho
 

CROP TOP, JEANS AND STUDDED BOOTS
  |   CATEGORY: EVERYDAY, FASHION   |   COMMENT THIS POST   |   13 ALREADY HAVE

Skor: Nelly Topp & Jeans: Iheartshimmer.com
 
Så här ser mina senaste inköp ut! Skorna har ni sett i några inlägg längre ner. Det är exakt samma nitar/diamanter på mina blå Forget Your Boyfriend pumps från Nelly. Ni kommer se dessa skor mer framöver. De är verkligen höstfavoriter! Unnade mig även en mönstrad crop top (den är inte så kort som på bilden, den är vikt) och blekta högmidjade jeans. Däremot kändes jeansen lite pösiga i grenen. Ska försöka krypa dom i tvätten och se om det hjälper. De två plaggen kommer även i ett outfitinlägg framöver!
 

Breaking Bad seriefinal & Remake i Colombia
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

Bildkällorna är 1 och 2.
 
Söndagen den 29 september sändes seriefinalen av Breaking Bad. Det var den mest hypade seriefinalen sedan Lost i 2010. Även Breaking Bad slog tittarrekord i sista avsnittet. Hela 10,8 miljoner såg seriefinalen på AMC kvällen den sändes. Vilket är tre gånger mer tittare än seriens tidigare säsongsavslutning. E!Online hade även en röstning där flera tusen serietittare från hela världen kunde rösta ifall de hatade eller älskade seriefinaler från samtliga TV-serier. Breaking Bad intog första platsen där hela 94,38% av rösterna älskade finalen. Medan The Soprans seriefinal fick 51,27% positiv feedback och Lost fick bara 46,13% bland annat. Hur sjukt är inte det?
 
Personligen tycker jag att avsnittet va fantastiskt. Jag tappade hakan genom alla tre sista avsnitten faktiskt. Det var verkligen tillfredställande och inte långsökt. Jag är mycket nöjd!
 
För inte länge sen skrev jag om att de kommer en spinn-off på serien med namnet Better Call Saul (klicka här om du missade det!). Nu kommer även en remake i Colombia där den spanska titeln kommer vara "Metastasis". Walter White kommer heta Walter Blanco och kommer spelas av Diego Trujillo (han till höger i bilden). Remaken kommer i stort sett vara en kopia av originalserien, men med bara små ändringar för att passa in i den nya kulturen. Som till exempel, husbil är inte populärt i Colombia, därför byter dem ut den ikoniska husbilen mot en trasig skolbuss. Blir du sugen på att ser hur det kommer se ut? Titta på trailern nedan!
 
 
 

GLOSSYBOX SEPTEMBER 2013
  |   CATEGORY: EVERYDAY, FASHION   |   COMMENT THIS POST   |   7 ALREADY HAVE

 
 
För en vecka sedan fick jag septembers Glossybox. En besvikelse befann sig i boxen faktiskt. För det första så var alla produkter väldigt små. För det andra de hade hypat hela månaden om att det kommer ett mineralpuder i full storlek i Septemberboxen. Och jag var väldigt taggad på en ny puderfoundation, men sen visade det sig att det var ett litet vitt och glittrigt puder. Så besviken. Som extra fick man även två värdecheckar för film (ingen kommer ha användning för dom...) och en frysmask för att ta bort säckar under ögonen (det gillade jag!). Annars kommer en kort beskrivning av originalprodukterna nedan.
 
 
WELDA Millet Nourishing Shampoo, 18ml
Det är en schampoo för normalt hår. Jag tycker att det luktar lite som citronträd, fräsch lukt. En väldigt okej produkt om det inte var för den allt för liten storleken.
 
BELLAPIERRE COSMETICS Mineral Shimmer Powder, 2,35g
Ett vitt och glittrigt puder som man kan blanda och mixa med annat smink. Jag tror inte jag kommer ha stor användning för denna, så jag hade hellre fått något annat.
 
TRIND Nail Balsam, 4ml
Balsam för naglarna. En väldigt, väldigt liten produkt. Räcker kanske 3-4 användningar bara. Hade varit nöjd om den inte var så liten.
 
BALANCE ME Shine On Tinted Lips Salve, 10ml
Ett återfuktande läppglans i soft beige färg. Jag använder aldrig läppglans och den här är inget undantag. Dessutom var en tredjedel tom när jag fick den. Och jag måste säga att förpackningen ser förjävlig ut också.
 
L'OCCITANE Almond Shower Oil, 35ml
Det är en duscholja. Den enda produkten som jag verkligen är nöjd med i den här boxen. Det är en okej storlek. Kunde ha varit en aning större, men jag godkänner den ändå. Det ska bli spännande att använda denna!
 

EN MYSIG HÖSTDAG
  |   CATEGORY: EVERYDAY   |   COMMENT THIS POST   |   20 ALREADY HAVE

 
De senaste dagarna har varit väldigt intensiva och stressiga. Redovisning hit och inlämning dit. Flera grupparbeten igång samtidigt och ännu har jag flera inlämningar kvar att göra! Men idag fick vi äntligen sluta tidigt, så nu hinner jag uppdatera här och göra klart lite arbeten. Jag visar er när allt är klart och redovisat! Bilderna i inlägget är tagna idag på vägen hem. Jag såg min första igelkott. Eller jag såg faktiskt två dessutom. Den första jag såg var överkörd på vägen. Och den andra var levande och jag hann knäppa bild på den!
 
Follow on Bloglovin