THE JEANS
  |   CATEGORY: FASHION   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

 
I samarbete med Zalando - Ni hittar jeansen här; 1, 2, 3
 
Jeans, jeans, jeans. Plagget som man använt i alla tider. Plagget som aldrig går ur mode och plagget som alltid är användbart. Det finns skinny, boyfriend, högmidjade, utåtsvängda, raka, jeggings, shorts, kjolar, färgade och alla versioner man kan tänka sig. Man kan matcha det till vardags men även till finare tillfällen. Alla dessa versioner kan ni hitta på Zalando.
 
Jeans skapades 1872 i San Francisco av tysken Levi Strauss och Jacob Davis. Levi hade pengarna och Jacob hade designen. Tillsammans skapade byxorna som blev världssuccé. Jeans skapades först i brunt tyg och blev snabbt populära bland guldgrävare, cowboyer och andra arbetare som behövde slitstarka byxor. De började sälja under namnet Levi's och har sedan dess varit världsledande. Senare blev jeans en del av rock-kulturen och blev populära världen över. Under slutet av 1900-talet har de blivit mer av en modedetalj än arbetskläder. I Europa började man inte tillverka dessa byxor förrän 1948, och då enbart i herrstorlekar. Damstorlekar kom inte förän 1956.
 
Något jag inte gillar med jeans är (men nu kanske det har med kvalitén att göra); svarta jeans stannar aldrig riktigt svarta. Ett exempel är jeansen jag bar på "Like An American Football Player", de är alldeles gråa nu. Och jag har ett till svarta par som har tappat färgen. Det är lika sorgligt varje gång det händer. Det har knappt gått ett år sen jag köpte dom.
 
Men jag blev inspirerad av en artikel på Elle, där de skrev om att sy strass på jeans för att pimpa upp dom. Det kanske jag borde göra med mina svarta. Kanske inte strass. Nitar, klippa, lappa eller vad som helst. Kanske blir de finare än vad de är nu. Man kan kanske göra någon slags version på jeansen till vänster (i bilden)?
 


Follow on Bloglovin