Justin Timberlake - Suit & Tie
  |   CATEGORY: MISC   |   COMMENT THIS POST   |   13 ALREADY HAVE

 
Äntligen ny musik med Justin Timberlake! No more movies Timberlake, bara ny musik, tack!
 

TÄVLING: VINN VALFRITT SMYCKE
  |   CATEGORY: GIVEAWAYS   |   COMMENT THIS POST   |   29 ALREADY HAVE

 
Tävla om ett valfritt smycke - från Thisstyle.seDet finns halsringar, arm/anklecuffs, earcuffs, triangel örhängen och häftiga ringar bland annat! 
 
1. Klicka här för att välja vad du vill vinna & lämna länk i kommentarfältet här
2. Klicka här för att gilla Thisstyle på facebook.
 
BONUS: Klicka här för att gilla det här inlägget på facebook (knappen under inlägget)
 
 
Tävlingen avslutas måndagen den 4 februari.
 
AVSLUTAD! Vinnaren blev kommentar nr 3 - Miriam!
 

American Horror Story s2 final: Åsikter
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   10 ALREADY HAVE

 

Här om dagen sändes säsongsavslutningen av American Horror Story: Asylum (andra säsongen). Personligen tycker jag att andra säsongen var bättre än första och finalen var definitivt mycket bättre än första säsongsavslutningen. För er som inte vet så handlar varje säsong om helt olika saker och det är helt olika karaktärer än första (men med samma skådespelargäng). Serien är förresten förnyad för en tredje säsong!

 

Har du inte sett finalen än så rekommenderar jag att du slutar läsa nu. Lana Winters (spelas av Sarah Paulson) är en av mina favorit-karaktärer genom tv-historia. Hon hade inte mycket fokus på sig när hon senare än andra kom in i berättelsen. Men sedan visar det sig att hon egentligen är kärnan i det hela. Hon var verkligen målmedveten med vad hon ville ha från första början. Trots att hon gick genom helvete för att få det, så kom hon ut med precis det hon sökte. En kvinna med otroligt stark personlighet. Hon lät sitt eget barn växa upp i 48 år för att manipulera honom med några fina ord och sedan titta honom rakt i ögonen och skjuta honom i pannan utan att tveka. Hur många kvinnor har guts att göra det när de får reda på att deras egna barn är sjuka i huvudet, precis som pappan? Badass mf. Så fick Lana Winters det perfekta slutet på sin bok.

 

En annan sak jag gillar med den här säsongen är hur de fick en att helt byta åsikt om en karaktär man hatade. Sister Jude hatade jag i början. Men ju längre in i serien man kom och ju mer man fick se av henne, ju mer började hatandet förvandlas till omtyckande. Konsten att förvandla en ond karaktär till god.

 

Låt oss inte glömma att påpeka hur briljant det är att alla skådespelare spelar en karaktär som är den raka motsatsen till den de spelade i första säsongen. Slutsats: Jag älskade den här säsongen!

 

THE DAY PLANNER
  |   CATEGORY: EVERYDAY   |   COMMENT THIS POST   |   6 ALREADY HAVE

 
I förrgår kom min efterlängtade almanacka som jag beställde från Tryckdig.se! Man kunde inte bara designa framsidan men även insidan. Storleken är A5 och den rymmer verkligen mer än min första som var 10x15 cm. Mycket nöjd!
 

Vill du också beställa en billig och personlig almanacka hos Tryckdig.se? Här har du 15 % rabatt!

Ange koden: tdfatma

 

Flerradiga halsband: Hiss eller diss?
  |   CATEGORY: FASHION   |   COMMENT THIS POST   |   8 ALREADY HAVE

Halsbanden i bilden hittas här: 1, 2, 3
 
 
Hiss eller diss?
 
Alla halsband hittar du hos http://www.mona.se - Alla halsband finns i flera färger än de som visas på bilden. Svart, vit, orange, grön och röd bland annat. Jag säger hiss till flerradiga halsband!
 
Det är alltså korta flerradiga halsband jag pratar om, inte långa halsband. Kommer ni ihåg den trenden för något år sen? Det är så jag minns min högstadieperiod. Jag hade flera, flera kedjor eller flera, flera pärlhalsband. Ibland brukade jag ha flera, flera armband också. Ja, det va inte en "less is more" smyckes-period för mig då. Men jag har missbrukat det fram tills ettan. Det var den här Rihanna-looken som inspirerade mig då, och jag kommer älska den looken until the day I die. Så det skulle inte vara förvånande om jag började igen. Tills vidare lägger jag det missbruket på hyllan.
 
Det enda flerradiga halsbandet som jag äger ser ni på profilbilden. Och jag känner att jag inte har använt den nog många gånger faktiskt. Det ska bli ändrig på det! Kan visa ännu ett exempel på ett snyggt flerradigt halsband: Halsbandet som Katherine Heigl bar på premiären av The Ugly Truth för något år sen. Hennes klänning var inte bästa valet, hon borde matchat det till en klänning i en annan färg och med "mindre action", enklare helt enkelt. Spetsskorana var hemska också. Låt oss säga att det enda jag gillar med den outfiten är halsbandet. Min favorit av halsbanden ovan är den till vänster. Den modellen i svart eller brun som på bilden är så snyggt!
 

THE CARRIE DIARIES: PREMIÄR
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   3 ALREADY HAVE

Originalbilden hittas här.
 
Igår såg jag premiären av den nya Sex And The City-serien "The Carrie Diaries". Något som är säkert är att den är inget för de äldre Sex And The City fansen. Den är riktad till yngre tonåringar. Jag var rädd att hon skulle förstöra rollen som Carrie. Men förvånande nog så fick man faktiskt känslan av att det är en yngre version ava Carrie Bradshaw och inte en som försöker göra den rollen. Jag älskar förresten Freema Agyemans roll som Style Editor-Larissa och hennes stil!
 
Handlingen är tvådelad. Ena delen är tonårskliché med skoldans, den nya snygga killen i skolan och en rebellisk lillasyster. Den andra delen, den delen som var faktiskt intressant att titta på, var delen då hon upptäcker Manhattan. Det är den delen that will keep me coming back for more.
 
Serien som är baserad på böckerna av Candace Bushnell, handlar om 16-åriga Carrie Bradshaw (AnnaSophia Robb) som nyligen förlorat sin mamma. För att få en nystart på vardagen,  fixar hennes pappa en praktikplats åt henne i Manhattan en gång i veckan. Då får hon för första gången uppleva staden. Och det var där allt började. Samantha, Miranda och Charlotte är tyvärr inte planerade att dyka upp. Men man vet aldrig om några säsonger (om det ens blir fler säsonger).
 
 

THE JEANS
  |   CATEGORY: FASHION   |   COMMENT THIS POST   |   2 ALREADY HAVE

 
I samarbete med Zalando - Ni hittar jeansen här; 1, 2, 3
 
Jeans, jeans, jeans. Plagget som man använt i alla tider. Plagget som aldrig går ur mode och plagget som alltid är användbart. Det finns skinny, boyfriend, högmidjade, utåtsvängda, raka, jeggings, shorts, kjolar, färgade och alla versioner man kan tänka sig. Man kan matcha det till vardags men även till finare tillfällen. Alla dessa versioner kan ni hitta på Zalando.
 
Jeans skapades 1872 i San Francisco av tysken Levi Strauss och Jacob Davis. Levi hade pengarna och Jacob hade designen. Tillsammans skapade byxorna som blev världssuccé. Jeans skapades först i brunt tyg och blev snabbt populära bland guldgrävare, cowboyer och andra arbetare som behövde slitstarka byxor. De började sälja under namnet Levi's och har sedan dess varit världsledande. Senare blev jeans en del av rock-kulturen och blev populära världen över. Under slutet av 1900-talet har de blivit mer av en modedetalj än arbetskläder. I Europa började man inte tillverka dessa byxor förrän 1948, och då enbart i herrstorlekar. Damstorlekar kom inte förän 1956.
 
Något jag inte gillar med jeans är (men nu kanske det har med kvalitén att göra); svarta jeans stannar aldrig riktigt svarta. Ett exempel är jeansen jag bar på "Like An American Football Player", de är alldeles gråa nu. Och jag har ett till svarta par som har tappat färgen. Det är lika sorgligt varje gång det händer. Det har knappt gått ett år sen jag köpte dom.
 
Men jag blev inspirerad av en artikel på Elle, där de skrev om att sy strass på jeans för att pimpa upp dom. Det kanske jag borde göra med mina svarta. Kanske inte strass. Nitar, klippa, lappa eller vad som helst. Kanske blir de finare än vad de är nu. Man kan kanske göra någon slags version på jeansen till vänster (i bilden)?
 

TÄVLING: SKAL ELLER STICKERS!
  |   CATEGORY: GIVEAWAYS   |   COMMENT THIS POST   |   18 ALREADY HAVE

 
Tävla om egendesignade skal eller egendesignade stickers - från Caseapp.se eller Stickerapp.seDu kan designa din egen iPhone 5, 4, 4S skal eller designa dina egna stickers. Som ni kanske minns så beställde jag egendesignade stickers (klicka här) och jag är så nöjd! Ta chansen att designa dina - gratis!
 
1. Vill du vinna skal eller stickers?
2. Klicka här för att gilla Caseapp på facebook
 
BONUS: Klicka här för att gilla det här inlägget på facebook (knappen under inlägget)
 
 
Tävlingen avslutas lördagen den 26 januari.
 
AVSLUTAD! Vinnaren blev kommentar nr 3 - Kajsa Dahl!
 
 

Hailey Clauson fotograferad av Billy Kidd
  |   CATEGORY: INSPIRATION   |   COMMENT THIS POST   |   7 ALREADY HAVE

STUDENTMÖSSAN ÄR HÄR!
  |   CATEGORY: EVERYDAY   |   COMMENT THIS POST   |   12 ALREADY HAVE

 
Ännu ett tecken på hur verkligt och nära det är. Bara fem månader kvar nu! Känslan när jag provade den? Konstig. Det kändes väldigt konstigt. Men det första jag märke var nog att jag måste klippa luggen lite, jag ser ingenting när jag har på den. Sen kom jag ihåg att jag måste ha en studentklänning också. Hjälp.
 

FILIPPA K
  |   CATEGORY: FASHION   |   COMMENT THIS POST   |   1 ALREADY HAVE

Ni hittar plaggen; 1, 2, 3
 
Alla plagg kommer från Miinto. Jag tycker om märket Filippa K. Varför? Det känns tidlöst. Det är elegant, enkelt, klassiskt och passar unga som lite äldre. Inte bara deras klänningar men alla slags plagg. Märket startades 1993 av svenska Filippa Knutsson. Idag säljs produkterna i 17 olika länder.
 

HOGWARTS
  |   CATEGORY: MY SHOP   |   COMMENT THIS POST   |   1 ALREADY HAVE

 
Emma Wagenius for Fatmas. Det är bara 12 Hogwarts-kassar kvar i lager. Klicka här för att komma direkt dit!
 
 
Bär du Fatmas kasse?
Skicka bilder på när du bär en kasse till Fatmas.blogg@hotmail.com så får du chansen att bli länkad här!
 

TÄVLING: VINN VALFRITT SMYCKE
  |   CATEGORY: GIVEAWAYS   |   COMMENT THIS POST   |   42 ALREADY HAVE

 
Tävla om ett valfritt smycke - från Venusandmars.se! Smycken som passar alla smaker. Rockiga, punkiga, retro/vintage, bohem och klassiska. Finns något för alla. Något jag tyckte va häftigt var Krokodilringen ovan!
 
1. Klicka här för att välja vad du vill vinna & lämna länk i kommentarfältet här
2. Klicka här för att gilla Venusandmars på facebook.
 
BONUS: Klicka här för att gilla det här inlägget på facebook (knappen under inlägget)
 
 
Tävlingen avslutas söndagen den 20 januari.
 
AVSLUTAD!Vinnaren blev kommentar nr 40 - Johanna Maria Harderud!
 

VAL SOM FÖRÄNDRAR
  |   CATEGORY: EVERYDAY   |   COMMENT THIS POST   |   11 ALREADY HAVE

 
Jag brukar avstå från att skriva den här typen av inlägg på bloggen. Men studenten är bara några månader bort och dessutom diskuteras det om att lägga ner Bild & Form, därför kände jag för att skriva det här. Alla fick väl inte en "revolutionerande" gymnasietid. Alla ser inte heller på saken som jag gör. Men det här är hur det blev för mig.
 
Till att börja med så hade jag väldigt svårt att välja program. Ville gå Media, men det fanns inte här. Sen övertygade Cissi mig på mässan "Estet - Bild håller på att utveckla sig till media". Därför sökte jag Bild & Form. Två veckor (?) innan skolan började så fick jag panikångest. Det hjälpte inte heller att folk klagade på mitt val. Så jag bytte till Natur, som alla tyckte va så bra. Jag började och efter en vecka i Natur mådde jag ändå dåligt över hur fel det kändes och bytte tillbaka till Bild & Form (trots att jag fick höra mycket utav "du kommer inte bli någonting... natur är hundra gånger bättre än bild.. bla bla bla").
 
Tre år senare när jag tittar tillbaka på det, så inser jag att det är nog det bästa beslutet jag tagit. Det har öppnat otroligt många möjligheter. Förutom att jag utvecklas enormt, inte bara konstnärligt men även som person, så var det saker som att få APU i branschen, få kontakter och interaktion med kunder som är intresserad av min konst, få chansen att prova och låna utrustning som är värd mer än vad jag kan räkna upp till är bara några få exempel. Allt tack vare bildlärarna. Dom hjälper en individuellt. Sen att jag och Emma helt plötsligt fick en vild tanke "Varför startar vi inte ett företag?". Vi var 17 år och omyndiga, men efter grönt ljus av handledaren så gick vi runt konstant i 7 månader. Från lärare till Almi, Skatteverket, Arbetsförmedlingen till Kommunen, om och om igen. Vi ringde hit och dit, och träffade "viktigt" folk här och där. Vi blev ignorerade och dissade flera gånger och vi fortsatte och sökte efter nästa. Genom allt det där uppmuntrade Lasse oss att fortsätta. Från november 2011 till juni 2012, då fick vi äntligen registrera Sign som företag. Vi ville ha det, men jag tror inte att vi ville ha just det så mycket att vi var villiga att offra vad som helst direkt. Tror att det handlade mer om att under tiden vi kämpade, blev vi så ambitiösa och tog det som en personlig utmaning att få det utfört. Och vi utförde det. Sen var det bokföring, marknadsföring, hur vi skulle gå till väga med kunder och hur mycket ska man ta betalt egentligen? Många frågor och vi hade mer än ofta galna idéer som vi alltid gick till Lasse med. Inget av det där skulle ha hänt om jag hade gått media eller natur.
 
Jag tror på att det finns två typer av människor. De som väntar på möjligheter, och de som gör möjligheter för sig själv. Man får inget serverat på ett silverfat. Man ska vara uppåtsträvande, man ska vilja och man ska fråga efter det. Men framför allt så ska man jobba hårt för det. Då får man vägledning och hjälp på vägen. Jag har aldrig haft så mycket ambition eller haft så stark vilja som jag har idag. Det jag mest kommer sakna med gymnasiet? Vägledningen och stödet som jag fick. Det är under gymnasiet som folk mognar och börjar hitta sig själv. I think that I did good. Jag hamnade på rätt riktning med hjälp av folket jag hade omkring mig.
 
På sista utvecklingssamtalet fick vi frågorna; "Vad skulle du ha gjort annorlunda om du började ettan i höst?" och "Vad tycker du ska förbättras?". Jag svarade "inget" på båda frågorna. Jag skulle inte förbättra något eller göra någonting annorlunda om jag fick chansen. Jag är nöjd, tacksam och jag kan inte vänta till nästa kapitel.
 

FATMAS STICKERS
  |   CATEGORY: MY SHOP   |   COMMENT THIS POST   |   11 ALREADY HAVE

 
Så här ser mina nya konturskurna stickers ut. Beställde dessa från Stickerapp.se där man kan designa sina egna klistermärken. De här kommer alltså att pryda era paket som ni får hem från Fatmas shop! Not bad. Stickerapp och Caseapp.se har samma ägare, på caseapp kan man även designa egna iPhone skal. Tyvärr äger jag inte en iPhone. Synd att de inte gör skal till andra telefoner.
 

Supernatural vann två priser igen!
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   6 ALREADY HAVE

 
Förra året var de inte ens inbjudna till galan, trots det vann Supernatural två priser det året och slog ut serier som House, The Vampire Diaries, Fringe och True Blood bland annat. Nu har People's Choice Awards lärt sig en läxa och bjudit in dom efter situationen förra året. Och Supernatural gjorde det i år igen. De vann Bästa Sci-Fi och Bästa Fans.
 

THE FIREPLACE
  |   CATEGORY: FILMMAKING   |   COMMENT THIS POST   |   3 ALREADY HAVE

 
Titta i HD. Framför den här brasan brukar jag sitta de kalla kvällarna och titta på elden. Det är rätt fascinerande, elden. Hur veden brinner. There's something about it. Därför kände jag för att dokumentera och göra det till en kort mysig vinterfilm. Klicka här för att komma till min Youtube kanal förresten!
 

JAG MÅSTE HA EN ALMANACKA
  |   CATEGORY: MISC   |   COMMENT THIS POST   |   4 ALREADY HAVE

 

Att driva företag, verksamhet, blogg, försöka ta körkortet och gå sista året på gymnasiet är inte ett helt stressfritt liv. (Hinner inte ens följa alla mina älskade serier längre! åh...) Vardagarna måste planeras någorlunda för att få allting gjort. Förra året var jag snål och köpte en mini-almanacka 10x15 cm på Dollarstore för 20 kr. Ingenting rymdes. Jag såg inte ens vad jag själv skrev!

 

Inte värt det. I've learned the hard way. Lägg hellre någon hundralapp på en i normal storlek. Beställde just en från Tryckdig.se och mitt omslag ser ni ovan. Den matchar min portfolio. Man kan även designa insidan på kalendern och lägga till "viktiga datum" som födelsedagar o.s.v.

 

Vill du också beställa en billig, personlig almanacka hos Tryckdig? Här har du 15 % rabatt!

Ange koden: tdfatma

 

SWOOZIE
  |   CATEGORY: MISC   |   COMMENT THIS POST   |   4 ALREADY HAVE

 
Jag blädrade runt på youtube här om dagen och hamnade på den här videon. Efter det så blev jag helt fast vid Swoozie och har säkert sett 90% av alla hans videos. Adande, som han heter på riktigt, är en illustratör och lever även på att resa runt och spela/prova på olika tv-spel. Hans "thing" på youtube är att berätta om konstiga/roliga händelser som han har varit med om. Ny favorit!
 

TÄVLING: VINN VALFRI VARA!
  |   CATEGORY: GIVEAWAYS   |   COMMENT THIS POST   |   39 ALREADY HAVE

 
Tävla om en valfri vara upp till värdet 500 kronor - från Wanties.se! Mina favoriter från deras sortiment är den randiga bodyn, camouflage jackan och pälsvästen. Men det finns så mycket mer. Inte bara plagg men även smycken och accessoarer!
 
1. Klicka här för att välja vad du vill vinna.
2. Motivera kort och ärligt varför du vill vinna.
3. Klicka här för att gilla Wanties på facebook.
 
Tävlingen avslutas måndagen den 7 januari. AVSLUTAD!Vinnaren blev nr 34 - Therese!
 

UTVALDA OUTFITS FRÅN 2012
  |   CATEGORY: LOOKBOOK   |   COMMENT THIS POST   |   30 ALREADY HAVE

 
VILKEN OUTIFT ÄR DIN FAVORIT?
 
Follow on Bloglovin