My Week With Marilyn (2011)
  |   CATEGORY: MISC   |   COMMENT THIS POST   |   5 ALREADY HAVE


Sann historia som är regisserad av Simon Curtis och manus skriven av Adrian Hodges (baserad på Colin Clarks journal). Filmen blev oscarnominerad och hade premiär 9 oktober på New York Film Festival. Starring Michelle Williams, Eddie Redmayne och Kenneth Branagh.


I början av 1956 arbetade 23 årige Colin Clark som assistent under inspelningen av The Prince and the Showgirl, där nygifta Marilyn Monroe spelar huvudrollen. När hennes man Arthur Miller lämnar England får Colin chansen att visa henne några idylliska brittiska nöjen. Under tiden lär han känna den riktiga Marilyn. Den pressade, deprimerade och desperata delen av henne som Hollywood aldrig fick se.


Levde upp till mina förväntningar. De enda två trailers som ger mig rysningar före och efter jag sett filmerna är Warrior och My Week With Marilyn. Marilyn har länge fascinerat mig. Jag har tidigare sett några filmer om hennes liv och tycker att hon hade en unik karaktär. Hon var något helt annat än vad folk såg. Det är just hennes issues och tragiska personlighet som gör henne intressant. Michelle Williams gjorde verkligen ett fantasiskt jobb! Hon var värd oscarn hon var nominerad till. Något annat som var häftigt, kostymerna är alla designade efter dokumenterade bilder på Marilyn från The Prince and the Showgirl inspelningsperioden. Det var en bra avslutning men inte tillräckligt ultimat för att ge en 5:a.
Follow on Bloglovin