Dexter: Tankar kring säsong 6 storyline
  |   CATEGORY: TV-SHOWS   |   COMMENT THIS POST   |   12 ALREADY HAVE


Originalbilden hittas här och redigering alltid av mig Fatmas.se

Spoilers, sluta läsa nu om du inte sett säsong 6 än. Säsongen avslutades förra veckan så jag kollade runt lite på internet för att läsa folks åsikter om den. 95% av alla åsikter jag läste var folk som var mycket upprörda och ville dra loss varenda hårstrå på huvudet över den chockerande incest storylinen. Här är några exempel:

"Jeez, how about we pretend this whole SEASON never happened and move on. Worst. Season. EVER."

"A Dexter-Deb hookup means i am done."

"Deb and Dexter? EEEEEWWWWW! And for those who say it’s not incest, well, it’s not only about DNA, but the way they were raised. Anyway, I thought Deb and her worse-than-Dr-Phil shrink talked about her unresolved issues with her dad, Harry, as part of her problem. Now, it’s her attraction to her brother? Triple EEEEEEWWWW!"

Så här ser jag på saken: Måste först påpeka att jag vet att dom inte är släkt med blod. Men dom är fortfarande syskon. Blod gör dom inte mindre syskon. Det är vågat, riktigt vågat av producenterna att gå in på ett sånt känsligt område. Inte många tv-serier (eller filmer för den delen) vågar ta en såndan stor risk. Personligen tycker jag att det är en intressant storyline. Här kommer en serie som vågar gå utanför mönster och utforska ett okänt område. Varken du eller jag har rätt att dömma det här, för att vi har inte hamnat i en sådan situation. Det är uppenbarligen en mycket komplicerad och traumatiskt läge, inte en normal situation. Så vi kan inte riktigt sätta oss själva in their shoes. However, om man lägger alla fördomar åt sidan och tänker mer framtidsmässigt så känns det inte riktigt som om den relationen skulle hålla. Och håller det inte så kommer dom bara förstöra sitt syskonskap. Men folks reaktioner är lite överdriva. Jag menar, de har bara öppnat dörren till den handlingen, dom har inte riktigt kommit in i det än och folk beter sig redan som om det är världens undergång. Ingenting har hänt ännu. Men samtidigt så lämnade dom det ganska öppet i säsongavslutningen, så vad som helst kan hända nästa säsong. Vad tycker du om säsong 6?


Follow on Bloglovin